Open Podium Overijssel 2023

Kiespijn winnaar Open Podium Overijssel 2023!


Op zaterdag 13 mei streden twaalf finaleacts om de hoofdprijs van Open Podium Overijssel. De band Kiespijn ging er met de 1e juryprijs vandoor: de wisseltrofee en de hoofdprijs van € 2.500,-. De 2e juryprijs was voor dansgezelschap Funky Toddlers van Dansstudio X-DANCE en vocalgroup VIVID kreeg van de jury de 3e prijs.

Na vijf voorrondes en drie halve finales gingen 12 finalisten de strijd met elkaar aan. De vakjury, bestaande uit Tess Lucassen (Coördinator van de ArtEZ vooropleiding Dans), Ellen Peters (theaterprogrammeur Concordia) en Imke Muriël van Herk (cultureel marketeer en schrijver), wees in deze finale de winnaars van de juryprijzen aan. Zij kenden de 1e prijs toe aan Kiespijn. Van Herk: “Deze band is een ruwe diamant met mooie poëtische teksten, een fijne chemie en ongelofelijk veel speelplezier. ” Naast de juryprijs kreeg Kiespijn ook de stem van het publiek met de 3e publieksprijs, deze werd tevens gewonnen door !MPACT modern dansgezelschap vanwege een gelijke uitslag.

Dansgroep Funky Toddlers was ook een dubbele winnaar: zij kregen van de vakjury de 2e prijs en van het publiek de 1e prijs. Lucassen: “Deze act spat van het podium. Ongelofelijk wat deze dansers neerzetten op zo’n jonge leeftijd.”

De tweede publieksprijs werd gewonnen door Hanna en Renee. Zij imponeerden met hun aerial silk act. De derde juryprijs ging naar vocalgroup VIVID. Zij verrasten de jury met een muzikaal swingende act. 

De publieksprijzen van € 100, € 250 en € 500 zijn beschikbaar gesteld door Podion, een netwerk met een warm hart voor theater, kunst en cultuur en een hart voor jong talent. De juryprijzen van € 500, € 1.000 en € 2.500 werden gesponsord door coöperatieve Rabobank.

Foto's door Harry Harmsen en Mirella Jellema

Open Podium Overijssel is een talentenjacht voor aanstormend én al bewezen talent uit Overijssel. Deze talentenjacht staat open voor deelnemers uit alle theatergenres: van dans tot opera, van cabaret tot rap, van musical tot rock. Leeftijd of ervaring is niet van belang, talent wel! De enige voorwaarde is dat deelnemers in Overijssel wonen óf afkomstig zijn uit Overijssel. Zien wij jouw/jullie act straks op de bühne bij editie 2024 in de strijd om maar liefst € 2.500,-?

Inschrijven
Inschrijven voor Open Podium Overijssel kan via de website van Open Podium Overijssel: www.openpodiumoverijssel.nl. Inschrijven is gratis en kan tot en met 28 januari 2024.