Huisregels

Grof taalgebruik
Sommige bezoekers kunnen voorstellingen en films aanstootgevend vinden, bijvoorbeeld vanwege grof taalgebruik. Deze bezoekers adviseren wij om voorafgaand aan het bezoek van een voorstelling bij het impresariaat van de betrokken artiest of gezelschap hierover navraag te doen.

Foto- en videoapparatuur en telefoons
Het is onze zalen niet toegestaan te fotograferen en/of andere opnames te maken. Telefoons staan vanzelfsprekend uit tijdens de voorstelling.

Jeugdvoorstellingen
Bij de jeugd- en familievoorstellingen staan leeftijdsindicaties. We vragen ouders en/of begeleiders deze leeftijdsindicatie te volgen. Overigens moeten alle bezoekers van een voorstelling in het bezit zijn van een geldig toegangsbewijs. Ook kinderen die tijdens de voorstelling op schoot zitten.

Eten en drinken
Eten en drinken in de zaal is niet toegestaan. 

Te laat
Omdat we na aanvang van de voorstelling niemand meer toe kunnen laten, vragen u bijtijds aanwezig te zijn. U kunt al vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling in ons theater terecht. Bij films, workshops en inleidingen is dat een half uur. Bent u onverhoopt toch te laat? Dan verzoeken wij u zich te melden bij een van onze medewerkers.  Na de pauze kunt u uw plaats innemen in de zaal.

Kaarten ruilen of retour
Bent u verhinderd voor een voorstelling? Tot uiterlijk 2 werkdagen voor aanvang van de voorstelling (tot 16.00 uur) kunt u uw toegangskaarten retourneren. Per kaart wordt € 2,50 annuleringskosten in rekening gebracht. Het resterende bedrag wordt omgezet in digitaal tegoed. Losse kaarten uit series kunnen niet worden geretourneerd.

Duplicaatkaarten
Digitale kaarten kunt u zelf makkelijk opnieuw printen vanuit uw bestelhistorie. Bent u uw fysieke kaarten kwijt? Stuur een mailtje naar info@schouwburghengelo.nl, dan helpen we u verder. 

Niet afgehaalde kaarten
Niet afgehaalde kaarten brengen wij in rekening.
 
Algemene Bezoekersvoorwaarden
De Algemene Bezoekersvoorwaarden van Schouwburg Hengelo, volgens de richtlijnen van de VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties) liggen ter inzage bij de kassa en kunt u hier inzien.