Huisregels

Roken
Sinds 1 juli 2008 geldt het landelijke rookverbod in de Nederlandse horeca. Dit betekent dat roken in Schouwburg Hengelo (incl. Brasserie So Nice) niet is toegestaan.
 
Grof taalgebruik
De theatervoorstellingen en films in Schouwburg Hengelo kunnen voor sommige bezoekers aanstootgevend zijn. In met name toneel- en cabaretvoorstellingen wordt vaak in meer of mindere mate grof taalgebruik gehanteerd. Bezoekers die om welke redenen dan ook bezwaar hebben tegen grof taalgebruik, adviseren wij om voorafgaand aan het bezoek van een voorstelling zelf bij het impresariaat van de betrokken artiest of gezelschap hierover navraag te doen.
 
Foto- en videoapparatuur en telefoons
Omdat het erg storend is voor de artiesten en de andere bezoekers is het niet toegestaan bij voorstellingen en concerten te fotograferen (ook niet zonder flits) en/of andere opnames te maken. Telefoons staan vanzelfsprekend uit tijdens de voorstelling.

Jeugdvoorstellingen
Voor jeugdvoorstellingen hanteren wij in overleg met de theatergezelschappen een leeftijdsindicatie. Houdt u svp rekening met deze indicatie. Te jonge kinderen vinden het vaak lastig zich te concentreren. Dat kan storend zijn voor de acteurs en de andere gasten.
Om toegang te krijgen tot de zaal dienen alle kinderen in het bezit te zijn van een kaartje. Dus ook als u uw kind op schoot neemt, moet voor uw kind toch een kaartje gekocht worden.

Eten en drinken
Eten en drinken tijdens de voorstelling is eveneens zeer storend voor artiesten en andere gasten en is dan ook niet toegestaan.

Te laat
Houdt u bij uw bezoek aan het theater rekening met vertragingen bij het parkeren en in het verkeer. U kunt al vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling (films, workshops en inleidingen: een half uur) in het theater terecht. Bent u onverhoopt toch te laat, dan verzoeken wij u zich te melden bij één van onze medewerkers. Om het publiek en de artiesten niet te storen, kunnen wij niemand meer toelaten na aanvang van de voorstelling. Na de pauze kunt u uw plaats innemen in de zaal.

Kaarten ruilen of retour
Bent u verhinderd voor een voorstelling? Tot uiterlijk 2 werkdagen voor aanvang van de voorstelling (tot 16.00 uur) kunt u uw toegangskaarten ruilen voor een andere voorstelling of een tegoedbon. Per teruggebracht of te ruilen kaartje worden (annulerings)kosten berekend:
€ 1, - bij een kaartwaarde lager dan €10, -
€ 1,50 bij kaarten t/m €15, -
€ 2, - bij kaarten t/m €20, -
€ 2,50 bij kaarten t/m €25, -
€ 3, - bij een kaartwaarde hoger dan €25, -
De hierboven genoemde afspraken gelden ook voor het ruilen van plaatsen binnen eenzelfde voorstelling. 

Losse kaarten uit series kunnen vanwege de aanzienlijke korting niet worden geretourneerd. Onze toegangskaarten zijn echter niet persoonlijk, dus u kunt er altijd nog een ander blij mee maken. De hierboven genoemde afspraken gelden ook voor het ruilen van plaatsen binnen eenzelfde voorstelling.

Duplicaatkaarten
Indien u uw entreekaarten vergeten, verloren of kwijt bent, dan kunt u duplicaatkaarten aanvragen. Voor duplicaatkaarten brengen wij € 1,00 per kaart in rekening.

Niet afgehaalde kaarten
Niet afgehaalde kaarten worden in rekening gebracht.
 
Algemene bezoekersvoorwaarden
De algemene bezoekersvoorwaarden van Schouwburg Hengelo, volgens de richtlijnen van de VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties) liggen ter inzage bij de kassa en kunt u hier downloaden.