Nieuws

Nieuwe exploitant The Green Room HengeloOp vrijdag 19 juli is The Green Room voor het laatst geopend onder leiding van JP van den Bent Stichting. Eelko Blankenstein is de nieuwe exploitant. De heropening staat gepland voor eind augustus.
ZomersluitingSchouwburg Hengelo is in verband met de zomervakantie gesloten van maandag 15 juli t/m zondag 1 september. Ook zijn er gedurende deze periode geen exposities van SchouwArt.
Recordaantal bezoekers voor Schouwburg HengeloMet ruim 76.000 bezoekers bij de professionele theatervoorstellingen had de Hengelose schouwburg een recordaantal bezoekers in 2023-2024, het hoogste aantal sinds de kredietcrisis zo’n 15 jaar geleden. Theaterbezoek zit weer in de lift, blijkt ook uit de voorverkoopcijfers van het nieuwe theaterseizoen.
Schouwburg Hengelo en JP van den Bent stichting nemen afscheid van elkaarSinds 2017 waren de cliënten van de JP van den Bent, de vaste gezichten in de daghoreca van Schouwburg Hengelo. Op werkdagen werden in The Green Room, zoals het theatercafé heet, de lekkerste lunches, taarten en high teas bereid. Per 19 juli komt er een einde aan deze samenwerking.
Bijgeboekt: Theo Maassen & Kor HoebeDe kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen is in volle gang! Onlangs presenteerden we al ruim 200 voorstellingen, maar daar hebben we er nog een aantal aan toegevoegd: Kor Hoebe en Theo Maassen. En vanwege overweldigende publieke belangstelling spelen Najib Amhali en Thijs Kemperink een extra voorstelling.
Nieuwe expositie SchouwArtSchouwArt is hét kunstpodium van Hengelo. Nu te zien: de nieuwe gezamenlijke exposities van Sulaiman Ali, Hans Bouma, Elise van der Linden, Susanne Sørensen, Roel Dikken, Fabian Floor en Henriëtte Tavenier. Elke woensdag, vrijdag en zaterdag gratis te bezichtigen van 12.00 tot 16.00 uur.
Vanaf 1 september alle jeugd gratis naar Schouwburg HengeloMet trots kondigen wij aan dat vanaf het nieuwe theaterseizoen vrijwel alle jeugd-, familie-, Young Adult- en dansvoorstellingen gratis toegankelijk zijn voor iedereen t/m 16 jaar!