Vanaf 1 september alle jeugd gratis naar Schouwburg Hengelo 16-05-2024

Met trots kondigen wij aan dat vanaf het nieuwe theaterseizoen vrijwel alle jeugd-, familie-, Young Adult- en dansvoorstellingen gratis toegankelijk zijn voor iedereen t/m 16 jaar! De kaartverkoop voor deze voorstellingen is op donderdag 16 mei 2024 van start gegaan.

Door de jeugd gratis toegang te geven wil Schouwburg Hengelo de drempel verlagen voor gezinnen om voorstellingen te bezoeken. Wij treden hiermee in de voetsporen van collega-theater De Maaspoort in Venlo, waar dit concept is bedacht en de afgelopen twee jaren met veel succes is toegepast.

Directeur Raoul Boer: “Theater is meer dan entertainment. Het biedt de kans om nieuwe perspectieven te verkennen, zich in te leven in andere mensen en verhalen, en sociale en emotionele vaardigheden verder te ontwikkelen. Door jeugdtheatervoorstellingen gratis aan te bieden, maken we deze waardevolle ervaring nog toegankelijker voor alle kinderen en jongeren in ons verzorgingsgebied.

Benieuwd welke voorstellingen u kunt bezoeken tegen het jeugd t/m 16 jaar tarief in theaterseizoen 2024-2025?
Klik dan hier en u vindt ze allemaal op een rij.

Hoe bestelt u ‘Jeugd t/m 16 jaar gratis’ kaarten?

Bestellen via de website

 1. Druk op de knop ‘Bestellen’ op de voorstellingspagina op de website;
 2. Geef aan hoeveel kaarten u in totaal wilt reserveren door in het blokje te typen of te scrollen met de pijltjes;
 3. Selecteer of u zelf plaatsen wilt kiezen of kies voor best beschikbare plaatsen en reserveer uw stoelen;
 4. Vul de verdeling van uw kaarten in, het systeem past de totaalprijs aan en maakt de verdeling in reguliere (volwassen) kaarten en jeugd t/m 16 jaar gratis kaarten;
 5. Plaats uw bestelling in de winkelwagen en volg de verdere stappen om af te rekenen en om uw kaarten te ontvangen.

Bestellen via de theaterkassa

 • Kaarten zijn ook telefonisch te bestellen bij de kassa via 074 255 67 89 of aan de balie tijdens de openingstijden:
  maandag t/m vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur.

Spelregels Jeugd t/m 16 jaar gratis

 • Als het jeugd t/m 16 jaar gratis tarief geldt, dan staat dit expliciet vermeld bij de voorstelling;
 • Er is slechts 1 voorwaarde: er moet minimaal 1 betalende volwassene mee als begeleiding, dit is ook de reden waarom er altijd 1 kaartje op het reguliere tarief blijft staan in het bestelsysteem;
 • Wilt u met meer dan 10 personen/kinderen komen? Dan is reserveren niet mogelijk via de website. U kunt in dat geval contact opnemen met de theaterkassa om de kaarten te reserveren.

Wij adviseren u om altijd vooraf (gratis) kaarten te reserveren om zeker te zijn van een plaats in de zaal. Daarnaast vragen we de bezoekers om de leeftijdsindicatie in acht te nemen en geen kinderen mee te nemen die jonger zijn.


« Naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Bijgeboekt: Theo Maassen & Kor HoebeDe kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen is in volle gang! Onlangs presenteerden we al ruim 200 voorstellingen, maar daar hebben we er nog een aantal aan toegevoegd: Kor Hoebe en Theo Maassen. En vanwege overweldigende publieke belangstelling spelen Najib Amhali en Thijs Kemperink een extra voorstelling.
Nieuwe expositie SchouwArtSchouwArt is hét kunstpodium van Hengelo. Nu te zien: de nieuwe gezamenlijke exposities van Sulaiman Ali, Hans Bouma, Elise van der Linden, Susanne Sørensen, Roel Dikken, Fabian Floor en Henriëtte Tavenier. Elke woensdag, vrijdag en zaterdag gratis te bezichtigen van 12.00 tot 16.00 uur.
Vanaf 1 september alle jeugd gratis naar Schouwburg HengeloMet trots kondigen wij aan dat vanaf het nieuwe theaterseizoen vrijwel alle jeugd-, familie-, Young Adult- en dansvoorstellingen gratis toegankelijk zijn voor iedereen t/m 16 jaar!