Vanaf 1 september alle jeugd gratis naar Schouwburg Hengelo 09-04-2024

Met trots kondigen wij aan dat vanaf het nieuwe theaterseizoen vrijwel alle jeugd-, familie-, Young Adult- en dansvoorstellingen gratis toegankelijk zijn voor iedereen t/m 16 jaar! Op woensdag 10 april om 10.00 uur start de verkoop voor één van die voorstellingen: Shrek de Musical. De andere voorstellingen voor seizoen 2024-2025 gaan op donderdag 16 mei om 10.00 uur in verkoop. 

Door de jeugd gratis toegang te geven wil Schouwburg Hengelo de drempel verlagen voor gezinnen om voorstellingen te bezoeken. Wij treden hiermee in de voetsporen van collega-theater De Maaspoort in Venlo, waar dit concept is bedacht en de afgelopen twee jaren met veel succes is toegepast.

Directeur Raoul Boer: “Theater is meer dan entertainment. Het biedt de kans om nieuwe perspectieven te verkennen, zich in te leven in andere mensen en verhalen, en sociale en emotionele vaardigheden verder te ontwikkelen. Door jeugdtheatervoorstellingen gratis aan te bieden, maken we deze waardevolle ervaring nog toegankelijker voor alle kinderen en jongeren in ons verzorgingsgebied.”

Het gratis tarief is geldig voor kinderen en jongeren t/m 16 jaar. Voorwaarde is wel dat er altijd minimaal 1 betalende volwassene mee gaat als begeleiding. Vanaf 8 mei kunt u in de nieuwe brochure en op de website zien welke voorstellingen het allemaal betreft.


« Naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Nieuwe expositie SchouwArtSchouwArt is hét kunstpodium van Hengelo. Nu te zien: de nieuwe gezamenlijke exposities van Sulaiman Ali, Hans Bouma, Elise van der Linde, Susanne Sørensen, Roel Dikken, Fabian Floor en Henriëtte Tavenier. Elke woensdag, vrijdag en zaterdag gratis te bezichtigen van 12.00 tot 16.00 uur.
Kaartverkoop seizoen 2024-2025 gestart!Wordt het Lebbis, Introdans, de Gorgels, The Analogues of een van de vele andere voorstellingen die aankomend seizoen bij ons te zien zijn?
Vanaf 1 september alle jeugd gratis naar Schouwburg HengeloMet trots kondigen wij aan dat vanaf het nieuwe theaterseizoen vrijwel alle jeugd-, familie-, Young Adult- en dansvoorstellingen gratis toegankelijk zijn voor iedereen t/m 16 jaar!