SchouwArt

'Kunst wist het stof van het dagelijks leven van onze ziel' - Pablo Picasso 

In Schouwburg Hengelo is méér te zien dan mooie voorstellingen en concerten. We organiseren ook verschillende exposities in de vele mooie ruimtes die de schouwburg rijk is. Momenteel zijn de volgende tentoonstellingen te bezichtigen:

  • Jaarexpositie: Bas Kleingeld en Olha Kovalova
    Na tentoonstellingen over Theo Wolvecamp, Eef de Weerd, Henk ter Horst, Henk Lassche, Folkert Haanstra’s en zijn zonen, Otto Oelen, Riemko Holtrop en Henk Schuring is er momenteel een expositie van Bas Kleingeld (1910-1994) en Olha Kovalova (1998). Bas Kleingeld was lid van De Nieuwe Groep 1945. De eerste groep moderne kunstschilders van Overijssel. Olha Kovalova was woonachtig in Irpin (Oekraïne) en woont en werkt nu tijdelijk in Hengelo. Bij de Russische inval werden haar huis en een deel van haar werk vernietigd.
  • De Vensters: Liad Damhuis - Here, There, Everywhere
  • De Vide: Ben Schildkamp - Fragmenten
  • De Galerie: Simone Zacharias - Ergens zonder titel
  • De Wand: Patricia van de Camp en Marc Heesterbeek - Black and White
  • Het Scherm: Arletta Wawrzyniak - Pools of light

Over SchouwArt
Kunst kan verrassenuitdagen en aanzetten tot nadenken. En kunst kan ook 'gewoon' inspirerend en mooi zijn.

Stichting SchouwArt heeft als doelstelling om Hengelo mooier, spannender en levendiger te maken door -in en rond de schouwburg- een volwaardige voorziening voor de professionele beeldende kunst te creëren. SchouwArt presenteert beeldende kunst en vormgeving in alle mogelijke disciplines, verspreid over het hele theater: 2-dimensionaal werk tegen  de wanden, 3-dimensionale objecten in de vides, mediakunst geprojecteerd op de buitenzijde of vanuit de schouwburg, kunstfilms in de filmzaal, design in de ontvangsthal en hangend in foyers. De ‘Middenzaal’ biedt mogelijkheden en ruimte voor cross-overs en performancekunst. Het kan kunst opleveren met een multidisciplinair karakter.

SchouwArt is geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. De exposities zijn daarnaast te bezichtigen door bezoekers van voorstellingen in de Rabozaal.