Open Podium Overijssel 2023

Talent uit Overijssel opgelet!
Heb jij een zangtalent, danstalent, muziektalent of misschien wel een cabarettalent en wil jij dit laten zien op een professioneel podium?

Open Podium Overijssel is een talentenjacht voor aanstormend én al bewezen talent uit Overijssel. Deze talentenjacht staat open voor deelnemers uit alle theatergenres: van dans tot opera, van cabaret tot rap, van musical tot rock. Leeftijd of ervaring is niet van belang, talent wel! De enige voorwaarde is dat deelnemers in Overijssel wonen óf afkomstig zijn uit Overijssel. Zien wij jouw/jullie act straks op de bühne in de strijd om maar liefst € 2.500,-?

Inschrijven
De inschrijving voor Open Podium Overijssel 2023 is op 15 januari 2023 gesloten. Wil jij graag mee doen met de editie van 2024? Stuur dan een mail naar l.borgerink@schouwburghengelo.nl, dan houden we je op de hoogte over de start inschrijving 2024.

De halve finalisten zijn bekend!


1e Halve Finale - zaterdag 1 april - Schouwburg Odeon Zwolle

Op zaterdag 1 april vindt de eerste halve finale plaats in Schouwburg Odeon te Zwolle. De deelnemers die voor u op gaan treden in deze halve finale en strijden om een plek in de finale zijn (in willekeurige volgorde):

Klik hier om kaarten te reserveren voor de halve finale op zaterdag 1 april in Zwolle.

2e Halve Finale - zaterdag 15 april - Deventer Schouwburg
Op zaterdag 15 april vindt de tweede halve finale plaats in de Deventer Schouwburg. De deelnemers die voor u op gaan treden in deze halve finale en strijden om een plek in de finale zijn (in willekeurige volgorde):

Klik hier om kaarten te reserveren voor de halve finale op zaterdag 15 april in Deventer.

3e Halve Finale - zondag 16 april - Schouwburg Hengelo
Op zondag 16 april vindt de derde en laatste halve finale plaats in Schouwburg Hengelo. De deelnemers die voor u op gaan treden in deze halve finale en strijden om een plek in de finale zijn (in willekeurige volgorde):

 

Waar en wanneer

Halve finales
- Schouwburg Odeon Zwolle: 01 april 2023;
- Deventer Schouwburg: 15 april 2023;
- Schouwburg Hengelo: 16 april 2023.

Finale
Schouwburg Hengelo: 13 mei 2023.

Prijzen
Behaalt jouw/jullie act een plek in de finale van Open Podium Overijssel op zaterdag 13 mei 2023? Dan maak je kans op mooie geldprijzen, de Open Podium Overijssel wisselbeker en natuurlijk eeuwige roem! Tijdens de finale wijst de vakjury 3 winnaars aan en kennen zij de juryprijzen toe. Daarnaast speelt het publiek een belangrijke rol tijdens de voorrondes, halve finales en de finale. Tijdens de voorrondes en de halve finales bepaalt het publiek mede welke deelnemers doorgaan naar de volgende ronde. Tijdens de finale wijst het publiek de winnaars van de publieksprijzen aan:

  • 1e juryprijs € 2.500,-   
  • 2e juryprijs € 1.000,
  • 3e juryprijs € 500,-

  • 1e publieksprijs € 500,-
  • 2e publieksprijs € 250,-
  • 3e publieksprijs € 100,-    

De juryprijzen zijn beschikbaar gesteld door de coöperatieve Rabobank. De coöperatieve Rabobank is partner van Open Podium Overijssel en zet zich in voor de ontwikkeling van jongeren. Zij willen aanstormend en gevestigd talent een podium bieden.De publieksprijzen zijn beschikbaar gesteld door businessclub Podion.

Meer informatie
Heb je vragen of wil je meer weten over Open Podium Overijssel 2023?
Neem dan contact op met Linda Borgerink via 074 255 6772 of l.borgerink@schouwburghengelo.nl.