Toegankelijkheid

Iedereen moet van theater kunnen genieten. Hier vindt u meer informatie over rolstoelplaatsen in onze zalen en de voorzieningen voor slechthorenden, slechtzienden en minder validen.

Rolstoelplaatsen
In al onze zalen zijn rolstoelplaatsen beschikbaar. Deze plaatsen kunnen helaas niet online worden gereserveerd. Rolstoelplaatsen zijn telefonisch te boeken via 074-2556789 op werkdagen tussen 12.00 en 16.00 uur of per mail via info@schouwburghengelo.nl. We raden u aan uw plaats bijtijds te reserveren. Deze stoelen kunnen namelijk na verloop van tijd ook verkocht worden als gewone plek.

Slecht ter been
In alle zalen zijn er stoelen die zonder trappen of lange wandelingen goed te bereiken zijn voor mensen die minder goed ter been zijn. Bezoekt u een voorstelling in de Rabozaal? Reserveer dan plaatsen aan de even zijde. Aan de oneven zijde is er namelijk geen lift.

Scootmobiel
Indien u gebruik maakt van een scootmobiel, willen wij u vragen om dit telefonisch door te geven via 074-2556789.  Mocht u niet in staat zijn om de zaal te voet te betreden, dan reserveren wij voor u een rolstoelplaats. Ook hier adviseren wij uw plaatsen tijdig te reserveren om teleurstellingen te voorkomen.

Begeleiders
De begeleidersplek wordt normaal gesproken direct naast de rolstoelplaats gereserveerd. Dit zijn betaalde plekken met een normaal eersterangs tarief. 

Slechthorenden
Schouwburg Hengelo biedt kosteloos het gebruik van hoorhulpen aan. Wij maken gebruik van een systeem dat via radiogolven verbinding maakt met een ontvanger. Er zijn daarbij twee accesoires: een koptelefoon die op de oren wordt gezet of een neklus die gebruikt kan worden in combinatie met een gehoorapparaat in de T-stand. De hoorhulpen zijn verkrijgbaar bij de informatiebalie: een van onze hostessen geeft u voorafgaand aan de voorstelling uitleg over de juiste instelling van de hoorhulp.

Slechtzienden
Uw getrainde blindengeleidenhond mag mee de zaal in. U kunt via 074-2556789 contact met ons opnemen op de meest geschikte plek hiervoor te bespreken. 

Aangepast toilet
Voor mindervaliden zijn twee aangepaste toiletten beschikbaar. Eén bevindt zich op de begane grond (ingang Schouwburgplein), de andere op de eerste verdieping (Wolvecampfoyer). Deze zijn aangegeven met een rolstoelsymbool.