Rangen en Speciale prijzen

Rangen
Op sommige plaatsen is het zicht op het podium óf het zitcomfort minder. Wij hanteren daarom 4 verschillende rangen. De zaalplattegronden vindt u hier. De rangindeling kan per voorstelling verschillen; dit is afhankelijk van de voorstelling en het toneelbeeld. Voor stoelen op de 2e rang geldt een korting van 10%, voor de 3e rang is dit 20% en stoelen op de 4e rang zijn 30% goedkoper. De stoelen op de 3e en 4e rang worden meestal pas verkocht als alle 1e- en 2e-rangsstoelen uitverkocht zijn en zijn tot die tijd dan ook niet zichtbaar op de zaalplattegrond op onze website.

Wij willen u er op wijzen dat in de Rabozaal de eerste 4 rijen van het balkon dichter bij het podium zijn dan de laatste 4 rijen in de zaal. Indien u last heeft van hoogtevrees is het bestellen van kaarten op het balkon, in verband met de hoogte van het balkon, niet aan te raden. Bent u benieuwd naar het zicht vanaf bepaalde stoelen in de Rabozaal en Middenzaal, kunt u tijdens het bestelproces via deze website op de plattegrond het zicht op het toneel zien vanaf diverse plekken.

Jeugd/CJP-prijs
Bij sommige voorstellingen is er korting voor jongeren t/m 14 jaar en houders van een CJP-pas. De CJP-pas dient voor aanvang van de voorstelling op diens verzoek aan de controleur getoond te worden. Bij het reserveren van de kaarten kunt u aangeven hoeveel cjp/jeugdprijs-kaartjes u wilt reserveren. Indien er bij de voorstelling één entreeprijs wordt genoemd, dan geldt voor die voorstelling geen speciale jeugd/CJP-prijs

Last-minute tarief CJP
Jongeren in het bezit van een CJP-cultuurkaart kunnen bij Schouwburg Hengelo voor het last-minute tarief van € 7,50 naar voorstellingen in de Middenzaal. Dit tarief is geldig op de dag van de voorstelling en geldt voor alle voorstellingen in de Middenzaal, mits de voorstelling niet uitverkocht is.

Filmhuis-pas
Met een filmhuis-pas (of CJP-pas) betaalt u voor een filmkaartje € 8,25 in plaats van de normale prijs van € 10,25. Bij het reserveren van de kaarten kunt u dit aangeven.

Leden/-vriendenpas van de Bibliotheek Hengelo
Bij voorstellingen die plaatsvinden in de bibliotheek kunt u op vertoon van uw leden-/vriendenpas van de Bibliotheek Hengelo korting krijgen op de entreeprijs. Bij het reserveren van de kaarten kunt u dit aangeven. 

Gemeentekorting
Indien u een minimum inkomen geniet en u bent inwoner van de gemeente Hengelo en u wenst voor deze korting in aanmerking te komen, kunt u zich melden bij de Gemeentelijke Sociale Dienst, voor een speciaal aanmeldingsformulier.