Toegankelijkheid

Iedereen moet van theater kunnen genieten. Hier vindt u meer informatie over rolstoelplaatsen in onze zalen en de voorzieningen voor slechthorenden en slechtzienden. Ook leest u hier over de toegankelijkheid van ons gebouw. 

Rolstoelplaatsen
In al onze zalen zijn rolstoelplaatsen beschikbaar. Deze plaatsen kunnen helaas niet online worden gereserveerd. Rolstoelplaatsen zijn telefonisch te boeken via 074-2556789 op werkdagen tussen 12.00 en 16.00 uur. We raden u aan uw plaats bijtijds te reserveren. Deze stoelen kunnen namelijk na verloop van tijd ook verkocht worden als gewone plek.

Scootmobiel
Veel stoelen in onze zalen zijn zonder trappen of lange wandelingen uitstekend te bereiken voor mensen die minder goed ter been zijn. Indien u gebruik maakt van een scootmobiel, willen wij u vragen om dit telefonisch door te geven via 074-2556789.  Mocht u niet in staat zijn om de zaal te voet te betreden, dan reserveren wij voor u een rolstoelplaats. Ook hier adviseren wij uw plaatsen tijdig te reserveren om teleurstellingen te voorkomen.

Begeleiders
De begeleidersplek wordt normaal gesproken direct naast de rolstoelplaats gereserveerd. Dit zijn betaalde plekken met een normaal eersterangs tarief. 

Slechthorenden
Schouwburg Hengelo biedt u kosteloos het gebruik van hoorhulp aan. Deze zijn van het merk Phonak en vriendelijk gesponsord door de firma Ophof Opticiens en Audiciens. Een van onze hostessen  geeft u voorafgaand aan de voorstelling uitleg over de instelling van de hoorhulp. Er zijn bepaalde plaatsen die geschikter zijn voor slechthorenden, neem daarvoor zeker contact op met onze kassa via 074-2556789 op werkdagen tussen 12.00 en 16.00 uur.

Slechtzienden
Uw getrainde blindengeleidenhond mag mee de zaal in. U kunt via 074-2556789 contact met ons opnemen op de meest geschikte plek hiervoor te bespreken. 

Ons gebouw

Aangepast toilet
Voor mindervaliden zijn twee aangepaste toiletten beschikbaar. Eén bevindt zich op de begane grond (ingang Schouwburgplein), de andere op de eerste verdieping (Wolvecampfoyer). Deze zijn aangegeven met een rolstoelsymbool.