Minder validen

Veel stoelen in onze zalen zijn zonder trappen of lange wandelingen uitstekend te bereiken voor mensen die slecht ter been zijn. Ook zijn bepaalde plaatsen beter geschikt voor slechthorenden of slechtzienden. Indien u uw wensen aangeeft op het bestelformulier proberen wij hier zo veel mogelijk rekening mee te houden. Hoe vroeger u bestelt, hoe beter wij aan uw wensen tegemoet kunnen komen. 

Rolstoelplaatsen

Per zaal is een beperkt aantal rolstoelplaatsen beschikbaar. Wanneer deze plaatsen niet zijn verkocht en de voorstelling uitverkocht raakt worden deze plaatsen als reguliere plaatsen verkocht. Rolstoelplaatsen kunnen niet online maar alleen via het bestelformulier of aan de kassa/telefonisch gereserveerd worden.  

Scootmobiel

Indien u gebruik maakt van een scootmobiel, willen wij u vragen om dit aan te geven op het bestelformulier. Wilt u daarbij aangeven of u in staat bent om de scootmobiel te parkeren in de foyer en vervolgens te voet de zaal te betreden. Als dat niet het geval is, wordt er voor u een rolstoelplaats gereserveerd. Ook hiervoor geldt: dit is alleen mogelijk via het bestelformulier of bij de kassa. 

Invalidentoiletten

Voor invaliden zijn twee aangepaste toiletten beschikbaar. Eén bevindt zich op de begane grond (bij de ingang aan het Schouwburgplein), de andere op de eerste verdieping (Wolvecampfoyer). 

Service voor gehoorondersteuning

Slechthorenden kunnen een hoorhulp lenen. De dienstdoende hostess kan u uitleg geven over de instelling van de hoorhulp. De hoorhulpen van het merk Phonak zijn gesponsord door de firma Ophof Opticiens en Audiciens.