Kalpana Raghuraman & Matangi Quartet - Simeon

Deel deze pagina
za 09 dec 2017 - 20:30 uur - Middenzaal


Na de succesvoorstelling ‘Kandam Ostinato’ (2014) maakt Kalpana in 2017 een gloednieuwe versie, waarin Simeon ten Holts ‘Canto Ostinato’ wordt aangevuld met ‘Lemniscaat’. In beide stukken staan de dansers samen met het jonge strijkkwartet Matangi op het podium.

Win Jet Airways vliegtickets (hieronder meer informatie)

1e rang:   € 18,50

Kalpana is gegrepen door de passie en gevoel van doorzetting waar Ten Holts composities van doordrongen zijn. In het tweeluik werken musici en dansers intensief samen. Ze creëren zo een nieuw perspectief op de hedendaagse Indiase dans en op het werk van Simeon ten Holt. In de Indiase dans is live muziek een inherent en essentieel onderdeel van theatrale werken, met een spannende symbiose van dans en muziek tot gevolg.

Na afloop vindt er een gratis nagesprek plaats.

TIP: bestel de Danspas voor slechts € 84,50 en krijg toegang tot maar liefst 13 dansvoorstellingen.


SIMEON is een Indiase hedendaagse dansvoorstelling van choreograaf Kalpana Raghuraman met livemuziek door het Matangi Quartet en in samenwerking met Festival Classique. Een tweeluik gebaseerd op de beroemde werken Canto Ostinato en Lemniscaat van componist Simeon ten Holt, waarin Kalpana in gaat op 'het individu' en 'de groep' en de druk van het dagelijkse leven.

Na de succesvoorstelling Kandam Ostinato (2014) maakt Kalpana in 2017 een gloednieuwe versie. Deze wordt aangevuld met het werk Lemniscaat. In beide stukken staan de dansers samen met het bekende, jonge strijkkwartet Matangi op het podium. Kalpana is gegrepen door de passie en gevoel van doorzetting waar Ten Holts composities van doordrongen zijn. In het tweeluik werken musici en dansers intensief samen. Ze creëren een nieuw perspectief op de dans en op het werk van Simeon ten Holt. In de Indiase dans is livemuziek een inherent en essentieel onderdeel van theatrale werken, met een symbiose van dans en muziek tot gevolg.

 "Hoe langer je luistert naar de muziek van Simeon ten Holt, hoe meer je hoort. Deze lijn trek ik door naar het alledaagse leven. Hoe bewuster je naar je eigen leven kijkt, hoe meer je ziet en hoe gemakkelijker je kunt bewegen naar een verandering." - Kalpana Raghuraman

So Nice Theaterdiner
Bij deze voorstelling kunt u een dinerarrangement reserveren. Kijk onder 'Arrangementen' voor meer informatie. Het arrangement is te reserveren in het reserveringsproces onder het kopje 'Maak uw theateravond compleet!'.

Win Jet Airways vliegtickets
Kalpanarts is trots te kunnen melden een sponsorpartner gevonden te hebben in Jet Airways, de internationale luchtvaartmaatschappij uit India met als thuisbasis Mumbai. Kalpanarts en Jet Airways hebben dezelfde visie over samenwerken: zij brengen mensen met verschillende achtergronden bijeen.

Jet Airways stelt vliegtickets beschikbaar die tijdens de tournee van SIMEON verloot worden onder bezoekers van de voorstelling. Naast een bijzondere voorstelling maakt u met een kaartje dus ook nog eens kans op een reis naar India, voor uzelf én iemand anders. Koop dus snel uw ticket! Deze vorm van samenwerking tussen een grote internationale luchtvaarmaatschappij als Jet Airways en een dansgezelschap is uniek.

 Concept & choreografie: Kalpana Raghuraman
Arrangement: Marijn van Prooijen
Muzikale uitvoering: Matangi Quartet
Dans Canto Ostinato: Anuradha Pancham, Indu Panday, Usha Kanagasabai
Dans Lemniscaat: Rosanna Boom - ter Steege, Usha Kanagasabai, Sooraj Subramaniam*, Lars de Vos, Goda Zukauskaite
Dramaturgie: Marc Maris
Kostuumontwerp: Asalia Khadjé
Lichtontwerp & technische productie: Peter Lemmens
Uitvoerende techniek: Frank van Schie
Zakelijke leiding & verkoop: Gysèle ter Berg
Productieleiding: Susanne Tuny
Publiciteit: Rinske Verdult
Grafisch ontwerp: Serena Kloet
Campagnebeeld: Saris & den Engelsman
Een productie van Kalpanarts in coproductie met Festival Classique en Theater Korzo

Financieel mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds. Kalpanarts ontvangt structurele subsidie van de Gemeente Den Haag.

1e rang :   € 18,50   Normaal tarief
2e rang :   € 16,50   Normaal tarief
1e rang:   € 18,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Nicole Beutler i.s.m. DOX  Role Model  wo 11 sep 2019 - 20:00 uur - Middenzaal Dans
Introdans  GRUPO SPORTIVO  za 26 okt 2019 - 19:30 uur - Rabozaal Dans
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden