Nicole Beutler Projects - ATMEN | evolution is silently unfolding

wo 01 mei 2024 - 20:00 uur - Rabozaal - ongeplaceerd - Dans

In ATMEN/ evolution is silently unfolding heten Beutler en haar team je welkom in een mogelijke toekomst: we zijn in het jaar 2200. Onder de ingestorte last van de menselijke zelfvernietigende honger naar macht, ademt de planeet eindelijk weer. De overlevenden komen uit de schaduw op zoek naar een nieuw gemeenschap.

In de theaterzaal gedijen nu flora, fauna, bacteriën en lichtgevende schimmels. Het rode pluche van de theaterstoelen is onderdeel geworden van een levend ecosysteem. Onder het maanlicht huilt een wolf en wagen zes mens-hybriden zich uit de schaduw, het zijn dansers en zangers, fluïde wezens in dit futuristisch biotoop. Als onderdeel van het ademende landschap resoneren ze met lang vergeten radiogolven, met ritselende bladeren en met de filmische muziek van onze huiscomponist Gary Shepherd, ook restanten van romantische liederen van Franz Schubert vibreren door dit biotoop. Beeldend kunstenaar Heleen Blanken ontwikkelde driedimensionale projecties die het theater doen overwoekeren. Diep in vochtige, trillende, spelonkachtige diepten, op de bodem van een post-apocalyptische realiteit, krijgt de wilde belofte van een onvoorstelbare toekomst geleidelijk vorm. Een ruimte vol leven, potentie en verwondering.

Geen rang (vrije zit):   € 22,50

Rondom de voorstelling is er een impact programma met lezingen, gesprekken en ontmoetingen waarin dieper wordt ingegaan op onze relatie en positie tot de planeet. Samen worden er mogelijkheden onderzocht om vanuit een meer-dan-menselijk perspectief naar de verre toekomst te kijken.

Tijdschema:
19:00 uur Over Hoop door Collectief Walden
20:00 uur Performance ATMEN/ evolution is silently unfolding
21:45 uur Panelgesprek met Dan Hartenberg (Green Hub Twente), Michiel Schipper (Heerenboeren) en Ruurd van Schaik (CCS Energieadvies Bio-UP).

18:15 / 19:00 / 21:45 uur
Film: Eglė Budvytytėe - Songs from the compost(30 minuten)

18:45 / 19:30 / 22:15 uur
Film: The Underground Astronaut van Marleine van der Werf (17 minuten)

Geen rang (vrije zit) :   € 22,50   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit):   € 22,50

Anderen bestelden ook

ARK/Connor Schumacher en Dansateliers  Raging Against Various Elements  za 09 nov. 2024 - 20:30 uur - Middenzaal Dans
Classic Stage  Het Zwanenmeer  vr 15 nov. 2024 - 19:30 uur - Rabozaal Dans