Theater Oostpool - Het Achtste Leven (voor Brilka)

vr 03 mei 2024 - 18:30 uur - Rabozaal - Toneel

Muziektheatervoorstelling naar de wereldberoemde roman van Nino Haratischwili!

Met Het Achtste Leven (voor Brilka) brengt regisseur Nina Spijkers de theaterbewerking van de gelijknamige roman van de Georgische schrijfster Nino Haratischwili. Een monumentaal familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Dit verhaal, over acht levens uit één Georgische familie, begint in een kleine stad in Georgië. Waar in de koudste winter van het begin van de twintigste eeuw Stasia wordt geboren, de dochter van een ambitieuze chocoladefabrikant. Generaties later woont Nitsa, achterkleindochter van Stasia, in Berlijn en vertelt op meeslepende wijze, met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie. Een geschiedenis die onlosmakelijk samenvalt met die van de ‘rode’ twintigste eeuw – een cruciale periode in de Europese geschiedenis – met de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie en het wegvallen van het IJzeren Gordijn.

Voorstellingsduur
Het Achtste Leven heeft een voorstellingsduur van 5 uur inclusief 2 pauzes van 20 minuten. Eindtijd: 23.30 uur.

1e rang:   € 27,50

Het Achtste Leven (voor Brilka) is een grootse en epische muziektheatervoorstelling. Een hartverscheurend en tegelijk troostrijk drama verteld vanuit het perspectief van vrouwen uit verschillende generaties, waarbij het publiek meegenomen wordt op een emotionele, visuele en muzikale reis door de twintigste eeuw. Met live gezongen en gespeelde muziek: van Kaukasische en Slavische folkloristische liederen tot popnummers uit latere decennia.

Credits 
Het Achtste Leven is een theaterbewerking van de roman van Nino Haratischwili. Spel en muziek: Marie Louise Stheins, Selin Akkulak, Liz Snoijink, Démira Jansen, Michael Muller, Sharlee Daantje, Sharon Harman, Eeke Boonstra, Bram van der Heiden, Linde van den Heuvel, Rabbi Jallo en fotograaf Joris van Bennekom

1e rang :   € 27,50   Normaal tarief
2e rang :   € 24,50   Normaal tarief
3e rang :   € 22,00   Normaal tarief
4e rang :   € 19,00   Normaal tarief

'Indrukwekkend Georgisch epos laat je de actualiteit van vandaag voelen.' ★★★★ | Trouw

'Indrukwekkende scènes' ★★★ | NRC

'Een ode aan vrouwelijke veerkracht.' ★★★ | de Volkskrant

'Goed samenspel en sterke vrouwenrollen.' | Theaterkrant

1e rang:   € 27,50

Anderen bestelden ook

Theater Rotterdam  Slachthuis Vijf ★★★★★  vr 17 mei 2024 - 20:00 uur - Rabozaal Toneel
Dood Paard  BYE BYE DADDY, a Family Business  do 30 mei 2024 - 20:00 uur - Middenzaal Toneel