Theater Oostpool - Het Achtste Leven (voor Brilka)

vr 03 mei 2024 - 18:30 uur - Rabozaal - Toneel

Met Het Achtste Leven (voor Brilka) brengt regisseur en artistiek directeur Daria Bukvić de theaterbewerking van de gelijknamige roman van de Georgische schrijfster Nino Haratischwili. Een monumentaal familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Dit verhaal, over acht levens uit één Georgische familie, begint in een kleine stad tussen Georgië en Azerbeidzjan, waar een ambitieuze chocoladefabrikant zijn dochters grootbrengt. Zijn verrukkelijke chocoladedrank brengt hem rijkdom en aanzien, maar dat betekent in die tijd ook al spoedig gevaar. Nitsa, de achterkleindochter van Stasia, een van de dochters van de chocoladefabrikant, woont generaties later in Berlijn en vertelt op meeslepende wijze, met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie. Een geschiedenis die onlosmakelijk samenvalt met die van de ‘rode’ twintigste eeuw – een cruciale periode in de Europese geschiedenis – met de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie en het wegvallen van het IJzeren Gordijn.

Voorstellingsduur
Het Achtste Leven heeft een voorstellingsduur van 5 uur inclusief 2 pauzes van 20 minuten. Eindtijd: 23.30 uur.

1e rang:   € 27,50

Het Achtste Leven (voor Brilka) is een grootse en epische muziektheatervoorstelling. Een hartverscheurend en tegelijk troostrijk drama verteld vanuit het perspectief van vrouwen uit verschillende generaties, waarbij het publiek meegenomen wordt op een emotionele, visuele en muzikale reis door de twintigste eeuw. Met live gezongen en gespeelde muziek: van Kaukasische en Slavische folkloristische liederen tot popnummers uit latere decennia. Bukvić maakt deze voorstelling als ode aan de sterke vrouwen uit haar familie, die middels hun veerkracht de wreedheden van de geschiedenis met opgeheven hoofd hebben weten te doorstaan.

Credits 
Het Achtste Leven is een theaterbewerking van de roman van Nino Haratischwili. Deze voorstelling wordt gespeeld door o.a. Armand Rosbak, Chris Peters, Sinem Kavus, Marlies Heuer, Demira Jansen, Michael Muller, Liz Snoijink, Sharlee Daantje, June Yanez en Sharon Harman.

1e rang :   € 27,50   Normaal tarief
2e rang :   € 24,50   Normaal tarief
3e rang :   € 22,00   Normaal tarief
4e rang :   € 19,00   Normaal tarief

Stravinsky 2-gangen keuzemenu Het Achtste Leven à € 27,50

Stravinsky 2-gangen keuzemenu Het Achtste Leven à € 27,50

za 22 apr 2023 - 16:30 uur

Maak uw theaterbezoek compleet met een 2-gangen keuzemenu voor slechts € 27,50.

U wordt twee uur voor aanvang van de voorstelling verwacht bij Stravinsky, Burg.Jansenplein 20, zodat u in alle rust van uw diner kunt genieten.

Stravinsky 3-gangen keuzemenu Het Achtste Leven à € 32,50

Stravinsky 3-gangen keuzemenu Het Achtste Leven à € 32,50

za 22 apr 2023 - 16:00 uur

Maak uw theaterbezoek compleet met een 3-gangen keuzemenu voor slechts €32,50.

U wordt tweeënhalf uur voor aanvang van de voorstelling verwacht bij Stravinsky, Burg.Jansenplein 20, zodat u in alle rust van uw diner kunt genieten.

1e rang:   € 27,50

Anderen bestelden ook

Toneelgroep Jan Vos  WIND  do 27 jul 2023 - 19:30 uur - Boerderij Ambt Delden Toneel
Toneelgroep Jan Vos  WIND  vr 04 aug 2023 - 19:30 uur - Boerderij Ambt Delden Toneel