Anne van der Burg, Hajo Bruins, Oda Spelbos e.a. - Achter het Huis

Deel deze pagina
za 17 feb 2018 - 20:00 uur - Rabozaal


Een nieuwe, eigentijdse bewerking van de dagboeken van Anne Frank

Het dagboek van Anne Frank’ behoort tot de meest gelezen boeken ter wereld. De manier waarop Anne Frank haar gedachten en ervaringen opschreef, blijft jong en oud intrigeren.

Let op: deze voorstelling bevat grof taalgebruik en is niet geschikt voor kinderen.

1e rang:   € 29,50

‘Het dagboek van Anne Frank’ behoort tot de meest gelezen boeken ter wereld. De manier waarop Anne Frank haar gedachten en ervaringen opschreef, blijft jong en oud intrigeren. 'Achter het Huis' is gebaseerd op haar dagboeken. Wat deed het leven in de benauwde omgeving van haar onderduikadres met de ontwikkeling van een opgroeiend meisje? En hoe was dat voor de mensen om haar heen? Deze vragen vormden het uitgangspunt voor 'Achter het Huis', geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer. Zijn benadering laat zien wat het zo dicht op elkaar samenleven, terwijl buiten de vijand rondloopt, met mensen doet. Een voorstelling voor jong en oud over een bijzonder meisje en de mensen om haar heen.

Met: Anne van der Burg, Hajo Bruins, Oda Spelbos, Raymonde de Kuyper, Cees Geel, Marie Louise Stheins, Michiel Nooter, Joost Koning en Amarenske Haitsma.

Let op: deze voorstelling bevat grof taalgebruik en is niet geschikt voor kinderen.

De pers over 'Achter het Huis':
"Afrekening met heilig aura van Anne Frank (...) De discussies zijn bij vlagen geestig, zoals je kunt verwachten in het van postmoderne ironie en taaldrift doortrokken universum van Pfeijffer (...) een gedurfd standpunt van de makers." **** (NRC)
"Achter het Huis balanceert op de grens van ernst en spot, maar als het lukt ontstaan prachtige scènes (...) blasfemische bewerking (...) eigentijdse oorlogsallegorie." *** (Volkskrant)

Inleiding
Bij deze voorstelling wordt een inleiding gegeven. Deze kost € 2,50 en begint om 19:00 uur in de Asitozaal. In het bestelproces kunt u aangeven of u de inleiding wilt bezoeken.
Tijdens de inleiding wordt ingegaan op de keuzes van schrijver Ilja Leonard Pfeijffer en regisseur Johan Doesburg. In de toneelversie zijn de dagboeken ontdaan van hun specifieke historische context en er zijn fictieve verhaallijnen toegevoegd; wat zijn hiervan de theatrale en inhoudelijke gevolgen?

So Nice Theaterdiner
Bij deze voorstelling kunt u een dinerarrangement reserveren. Kijk onder 'Arrangementen' voor meer informatie. Het arrangement is te reserveren in het reserveringsproces onder het kopje 'Maak uw theateravond compleet!'.

Deze voorstelling is ook te zien:
22 november 2017 | Theaterhotel Almelo | Klik hier

1e rang :   € 29,50   Normaal tarief
2e rang :   € 26,50   Normaal tarief
3e rang :   € 23,50   Normaal tarief
4e rang :   € 20,50   Normaal tarief
1e rang:   € 29,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Aart Staartjes en Victor Reinier  Een goed mens  vr 29 mrt 2019 - 20:30 uur - Middenzaal Toneel
Aluin  1619 Maak het kort  do 11 apr 2019 - 13:30 uur - Middenzaal Toneel
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden