Opera Trionfo, solisten, koor en orkest van het Theater Osnabrück - Antigona

Deel deze pagina
vr 30 mrt 2018 - 20:00 uur - Rabozaal


"Antigona, een van Treatta’s laatste opera’s en geschreven voor het hof van Catharina de Grote, is de overtreffende trap, waarin vrijwel elke aria veel meer is dan louter dat en naadloos overgaat in tegenstemmen die niet zelden het zojuist gezongene in een ander perspectief plaatsen." - recensie Theaterkrant, vijf sterren.

1e rang:   € 32,50

Met de opera ‘Antigona’ schreef Tommaso Traetta een meeslepend meesterwerk. Gebaseerd op de gelijknamige Griekse tragedie, blijkt het verhaal verrassend actueel. Een koning probeert wanhopig controle te krijgen over zijn door burgeroorlog verscheurde stad. Hij raakt daarbij in conflict met de fanatieke dochter van zijn zuster. Zijn politieke drijfveren botsen met haar religieuze overtuigingen en persoonlijke idealen. Dit loopt uit op een aangrijpend familiedrama waarin alle betrokkenen worstelen met hun geweten en gevoel.

De muziek van de Italiaanse componist Traetta herinnert ons aan Mozart en Gluck. Zijn tijdgenoten prezen dit werk als 'de beste opera uit de achttiende eeuw’. Floris Visser, die in 2015 samen met de Nederlandse Reisopera voor de opera ‘Orphée et Eurydice’ de prijs voor de beste operaproductie van het jaar won, tekent voor de regie.

De pers over 'Antigona':
"Indringende enscenering van ten onrechte bijna vergeten opera" - ***** (Theaterkrant)

Inleiding

Bij deze voorstelling wordt een inleiding gegeven. Deze kost € 2,50 en begint om 19:00 uur. De inleiding is te reserveren in stap 3 bij de voorstelling.

So Nice Theaterdiner
Bij deze voorstelling kunt u een dinerarrangement reserveren. Kijk onder 'Arrangementen' voor meer informatie. Het arrangement is te reserveren in het reserveringsproces onder het kopje 'Maak uw theateravond compleet!'.

1e rang :   € 32,50   Normaal tarief
2e rang :   € 29,00   Normaal tarief
3e rang :   € 26,00   Normaal tarief
4e rang :   € 22,50   Normaal tarief
1e rang:   € 32,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Staatsopera van Tatarstan  De Barbier van Sevilla  do 07 mrt 2019 - 20:00 uur - Rabozaal Opera
  Preview seizoen 2019-2020  di 09 apr 2019 - 20:00 uur - Middenzaal Vrije Zit Dans
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden