Simpel & Eenvoudig winnaar Open Podium Overijssel 2024 20-04-2024

Schouwburg Hengelo, de Deventer Schouwburg en Zwolse Theaters organiseerden dit jaar voor de 2e keer de talentenjacht Open Podium Overijssel. Op zaterdag 20 april vond de Finale plaats in Schouwburg Hengelo. Twaalf acts streden om de hoofdprijs van Open Podium Overijssel. De Almelose band Simpel & Eenvoudig ging er met de 1e juryprijs vandoor: de wisseltrofee en de hoofdprijs van €3.500. De 2e juryprijs ging naar dansgroep Pandora van Dansstudio X-Dance uit Hengelo en de 3e juryprijs was voor de uit Enschede afkomstige Laurie Krukkert. Laurie won tevens de 2e publieksprijs en Pandora de 1e publieksprijs. De 3e publieksprijs was voor kleinkunstenaar Jonkie uit Zwolle.

Bijna 100 acts lieten de 12 Finalisten achter zich, tijdens de 5 voorrondes en 4 halve Finales. De vakjury, bestaande uit Kimmy Reef (dirigent, docent en saxofoniste), Char Li Chung (regisseur/artistiek leider Theater Oostpool) en Chantal de Vries (repetitor en choreograaf Introdans), wees in deze finale de winnaars van de juryprijzen aan. Zij kenden de 1e prijs toe aan Simpel & Eenvoudig. Chantal de Vries: "Deze band heeft veel doorgroeimogelijkheden. We zien hen wel staan op een festival. We vonden het een complete show, met internationale allure. Er was gaaf contact met de zaal, het heeft een vette sound met grote flexibiliteit onder de muzikanten is". 

De publieksprijzen van € 100, € 250 en € 500 zijn beschikbaar gesteld door Podion, een netwerk met een warm hart voor theater, kunst en cultuur en een hart voor jong talent. De juryprijzen van € 750, € 1.500 en € 3.500 werden gesponsord door coöperatieve Rabobank.


« Naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Kaartverkoop seizoen 2024-2025 gestart!Wordt het Lebbis, Introdans, de Gorgels, The Analogues of een van de vele andere voorstellingen die aankomend seizoen bij ons te zien zijn?
Vanaf 1 september alle jeugd gratis naar Schouwburg HengeloMet trots kondigen wij aan dat vanaf het nieuwe theaterseizoen vrijwel alle jeugd-, familie-, Young Adult- en dansvoorstellingen gratis toegankelijk zijn voor iedereen t/m 16 jaar!