Kiespijn winnaar Open Podium Overijssel 2023 13-05-2023

Op zaterdag 13 mei streden twaalf finaleacts om de hoofdprijs van Open Podium Overijssel. De band Kiespijn ging er met de 1e juryprijs vandoor: de wisseltrofee en de hoofdprijs van € 2.500,-. De 2e juryprijs was voor dansgezelschap Funky Toddlers van Dansstudio X-DANCE en vocalgroup VIVID kreeg van de jury de 3e prijs.

Na vijf voorrondes en drie halve finales gingen 12 finalisten de strijd met elkaar aan. De vakjury, bestaande uit Tess Lucassen (Coördinator van de ArtEZ vooropleiding Dans), Ellen Peters (theaterprogrammeur Concordia) en Imke Muriël van Herk (cultureel marketeer en schrijver), wees in deze finale de winnaars van de juryprijzen aan. Zij kenden de 1e prijs toe aan Kiespijn. Van Herk: “Deze band is een ruwe diamant met mooie poëtische teksten, een fijne chemie en ongelofelijk veel speelplezier. ” Naast de juryprijs kreeg Kiespijn ook de stem van het publiek met de 3e publieksprijs, deze werd tevens gewonnen door !MPACT modern dansgezelschap vanwege een gelijke uitslag.

Dansgroep Funky Toddlers was ook een dubbele winnaar: zij kregen van de vakjury de 2e prijs en van het publiek de 1e prijs. Lucassen: “Deze act spat van het podium. Ongelofelijk wat deze dansers neerzetten op zo’n jonge leeftijd.”

De tweede publieksprijs werd gewonnen door Hanna en Renee. Zij imponeerden met hun aerial silk act. De derde juryprijs ging naar vocalgroup VIVID. Zij verrasten de jury met een muzikaal swingende act. 

De publieksprijzen van € 100, € 250 en € 500 zijn beschikbaar gesteld door Podion, een netwerk met een warm hart voor theater, kunst en cultuur en een hart voor jong talent. De juryprijzen van € 500, € 1.000 en € 2.500 werden gesponsord door coöperatieve Rabobank.


« Naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Prestigieuze Colombina voor Urmie Plein!Urmie Plein viel tijdens het Gala van het Nederlands Theater in de prijzen voor haar rol in het bijzondere Ik zeg toch sorry van Raymi Sambo Maakt en Theatergroep Aluin! Plein ontving de Colombina, de prijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke bijrol.
Hengelose dansgroep IRON in halve finale Holland's Got Talent!Afgelopen vrijdagavond kreeg Hengelose dansgroep IRON de felbegeerde Golden Buzzer van jurylid Dan Karaty in het nieuwe seizoen van Holland’s Got Talent! Wilt u dit bijzondere gezelschap live zien? Op 4, 5 en 6 oktober staat IRON op onze planken!
Hart van Zuid FestivalZaterdag 23 september is iedereen welkom op het gratis Hart van Zuid Festival! Een interactieve dag vol muziek, theater, installaties, crossmedia, exposities en creatieve workshops bij de creatieve broedplaats Oogst!