Dagboek van een Dorpskoor wint Publieksprijs Leader! 14-04-2023

Sinds 2016 hebben in totaal 51 LEADER-projecten een bijdrage gekregen. Allemaal inspirerende en vernieuwende projecten van onderop die bijdragen aan het versterken van het platteland van Zuidwest Twente. Op 13 april jl. werd de publieksprijs uitgereikt aan een project dat er uit sprong en de productie Dagboek van een Dorpskoor ging er met de publieksprijs vandoor!

Dagboek van een Dorpskoor is een ontroerende, intieme en geestige muziektheaterproductie in drie kerken in Zuidwest Twente. Nieuw volkstheater met de cultuur van het platteland als inspiratiebron. Initiatiefnemer is theatermaker en actrice Magda Nij Bijvank. In de kerk in Haarle begon ooit Magda’s droom om zelf op het podium te staan. Nu staan steeds meer kerken leeg en verdwijnen koren, omdat met het sluiten van de kerk ook het podium is verdwenen, omdat in coronatijd de klad erin kwam of bij gebrek aan nieuwe, jonge leden. Dit gegeven is het startpunt voor een tocht langs kleine dorpskernen om verhalen op te halen over het plaatselijke koor, en alles wat daarachter zit.

De première is november 2023 in de H. Sebastianus kerk in Haarle en speelt aansluitend in nog twee weekenden in nader te bepalen kerken in de regio.

Dagboek van een dorpskoor is een ode aan het culturele leven in dorpen en een hartverwarmende oproep om te luisteren naar jezelf en naar de ander. Een productie van Stichting Theatergroep Twente en Schouwburg Hengelo.


« Naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Nieuwe exploitant The Green Room HengeloOp vrijdag 19 juli is The Green Room voor het laatst geopend onder leiding van JP van den Bent Stichting. Eelko Blankenstein is de nieuwe exploitant. De heropening staat gepland voor eind augustus.
ZomersluitingSchouwburg Hengelo is in verband met de zomervakantie gesloten van maandag 15 juli t/m zondag 1 september. Ook zijn er gedurende deze periode geen exposities van SchouwArt.
Recordaantal bezoekers voor Schouwburg HengeloMet ruim 76.000 bezoekers bij de professionele theatervoorstellingen had de Hengelose schouwburg een recordaantal bezoekers in 2023-2024, het hoogste aantal sinds de kredietcrisis zo’n 15 jaar geleden. Theaterbezoek zit weer in de lift, blijkt ook uit de voorverkoopcijfers van het nieuwe theaterseizoen.