Dagboek van een Dorpskoor wint Publieksprijs Leader! 14-04-2023

Sinds 2016 hebben in totaal 51 LEADER-projecten een bijdrage gekregen. Allemaal inspirerende en vernieuwende projecten van onderop die bijdragen aan het versterken van het platteland van Zuidwest Twente. Op 13 april jl. werd de publieksprijs uitgereikt aan een project dat er uit sprong en de productie Dagboek van een Dorpskoor ging er met de publieksprijs vandoor!

Dagboek van een Dorpskoor is een ontroerende, intieme en geestige muziektheaterproductie in drie kerken in Zuidwest Twente. Nieuw volkstheater met de cultuur van het platteland als inspiratiebron. Initiatiefnemer is theatermaker en actrice Magda Nij Bijvank. In de kerk in Haarle begon ooit Magda’s droom om zelf op het podium te staan. Nu staan steeds meer kerken leeg en verdwijnen koren, omdat met het sluiten van de kerk ook het podium is verdwenen, omdat in coronatijd de klad erin kwam of bij gebrek aan nieuwe, jonge leden. Dit gegeven is het startpunt voor een tocht langs kleine dorpskernen om verhalen op te halen over het plaatselijke koor, en alles wat daarachter zit.

De première is november 2023 in de H. Sebastianus kerk in Haarle en speelt aansluitend in nog twee weekenden in nader te bepalen kerken in de regio.

Dagboek van een dorpskoor is een ode aan het culturele leven in dorpen en een hartverwarmende oproep om te luisteren naar jezelf en naar de ander. Een productie van Stichting Theatergroep Twente en Schouwburg Hengelo.


« Naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Halve Finalisten Open Podium Overijssel 2024 bekendDe voorrondes van Open Podium Overijssel 2024 zitten erop en daarmee zijn ook de Halve Finalisten voor editie 2024 bekend. Elke voorronde heeft het publiek acts aangewezen die doorgaan en na de laatste voorronde vanavond zijn ook de juryplekken bekend gemaakt. U vindt ze hieronder.
Koop een theaterkaartje en betaal met droge voedingswaren!Op woensdag 13 maart is de voorstelling Arm met een dure smaak (14+) van HNT Jong te zien. De voorstelling, geregisseerd door Gavin-Viano, gaat over verborgen armoede onder jongeren. Bij aankoop van een kaartje kan het tweede kaartje worden betaald met droge voedingswaren. Deze droogwaren worden verzameld voor de lokale voedselbank.
Finalisten The Tribute - Battle of the Bands te zien in Hengelo!NU in verkoop: de finalisten van The Tribute - Battle of the Bands! Totally Spice, Sinatra by Douglas & BOSCO, Bee Gees Forever, The Brothers of Blues en The Fortunate Sons.