Dagboek van een Dorpskoor wint Publieksprijs Leader! 14-04-2023

Sinds 2016 hebben in totaal 51 LEADER-projecten een bijdrage gekregen. Allemaal inspirerende en vernieuwende projecten van onderop die bijdragen aan het versterken van het platteland van Zuidwest Twente. Op 13 april jl. werd de publieksprijs uitgereikt aan een project dat er uit sprong en de productie Dagboek van een Dorpskoor ging er met de publieksprijs vandoor!

Dagboek van een Dorpskoor is een ontroerende, intieme en geestige muziektheaterproductie in drie kerken in Zuidwest Twente. Nieuw volkstheater met de cultuur van het platteland als inspiratiebron. Initiatiefnemer is theatermaker en actrice Magda Nij Bijvank. In de kerk in Haarle begon ooit Magda’s droom om zelf op het podium te staan. Nu staan steeds meer kerken leeg en verdwijnen koren, omdat met het sluiten van de kerk ook het podium is verdwenen, omdat in coronatijd de klad erin kwam of bij gebrek aan nieuwe, jonge leden. Dit gegeven is het startpunt voor een tocht langs kleine dorpskernen om verhalen op te halen over het plaatselijke koor, en alles wat daarachter zit.

De première is november 2023 in de H. Sebastianus kerk in Haarle en speelt aansluitend in nog twee weekenden in nader te bepalen kerken in de regio.

Dagboek van een dorpskoor is een ode aan het culturele leven in dorpen en een hartverwarmende oproep om te luisteren naar jezelf en naar de ander. Een productie van Stichting Theatergroep Twente en Schouwburg Hengelo.


« Naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Start kaartverkoop 2024-2025Op dinsdag 7 mei wordt het programma van het nieuwe theaterseizoen gepresenteerd! Vanaf 8 mei is de nieuwe brochure verkrijgbaar en staan alle voorstellingen ook op deze website. De kaartverkoop start vervolgens op donderdag 16 mei om 10.00 uur. Vrienden van de schouwburg bestellen vanaf maandag 13 mei om 10.00 uur.
Vanaf 1 september alle jeugd gratis naar Schouwburg HengeloMet trots kondigen wij aan dat vanaf het nieuwe theaterseizoen vrijwel alle jeugd-, familie-, Young Adult- en dansvoorstellingen gratis toegankelijk zijn voor iedereen t/m 16 jaar! Op woensdag 10 april om 10.00 uur start de verkoop voor één van die voorstellingen: Shrek de Musical. De andere voorstellingen voor seizoen 2024-2025 gaan op donderdag 16 mei om 10.00 uur in verkoop.
Finalisten Open Podium Overijssel 2024 bekendDe voorrondes en de Halve Finales van Open Podium Overijssel 2024 zitten erop en daarmee zijn ook de 12 Finalisten voor editie 2024 bekend. Elke Halve Finale heeft het publiek acts aangewezen die doorgaan en uit elke Halve Finale zijn juryplekken aangewezen. U vindt de finalisten hieronder.