Dagboek van een Dorpskoor wint Publieksprijs Leader! 14-04-2023

Sinds 2016 hebben in totaal 51 LEADER-projecten een bijdrage gekregen. Allemaal inspirerende en vernieuwende projecten van onderop die bijdragen aan het versterken van het platteland van Zuidwest Twente. Op 13 april jl. werd de publieksprijs uitgereikt aan een project dat er uit sprong en de productie Dagboek van een Dorpskoor ging er met de publieksprijs vandoor!

Dagboek van een Dorpskoor is een ontroerende, intieme en geestige muziektheaterproductie in drie kerken in Zuidwest Twente. Nieuw volkstheater met de cultuur van het platteland als inspiratiebron. Initiatiefnemer is theatermaker en actrice Magda Nij Bijvank. In de kerk in Haarle begon ooit Magda’s droom om zelf op het podium te staan. Nu staan steeds meer kerken leeg en verdwijnen koren, omdat met het sluiten van de kerk ook het podium is verdwenen, omdat in coronatijd de klad erin kwam of bij gebrek aan nieuwe, jonge leden. Dit gegeven is het startpunt voor een tocht langs kleine dorpskernen om verhalen op te halen over het plaatselijke koor, en alles wat daarachter zit.

De première is november 2023 in de H. Sebastianus kerk in Haarle en speelt aansluitend in nog twee weekenden in nader te bepalen kerken in de regio.

Dagboek van een dorpskoor is een ode aan het culturele leven in dorpen en een hartverwarmende oproep om te luisteren naar jezelf en naar de ander. Een productie van Stichting Theatergroep Twente en Schouwburg Hengelo.


« Naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Actrice Urmie Plein genomineerd voor toneelprijs Colombina!Urmie Plein ontvangt een Colombina-nominatie voor haar rol in Ik zeg toch sorry van Raymi Sambo Maakt en Theatergroep Aluin. Deze indringende voorstelling is vrijdag 29 september bij ons te zien!
The Analogues komen opnieuw naar HengeloOp woensdag 15 november komen The Analogues opnieuw naar Hengelo met een reprise van hun concert Hello Goodbye. Kaarten zijn vanaf nu te reserveren.
Kiespijn winnaar Open Podium Overijssel 2023Op zaterdag 13 mei streden twaalf finaleacts om de hoofdprijs van Open Podium Overijssel. De band Kiespijn ging er met de 1e juryprijs vandoor: de wisseltrofee en de hoofdprijs van € 2.500,-. De 2e juryprijs was voor dansgezelschap Funky Toddlers van Dansstudio X-DANCE en vocalgroup VIVID kreeg van de jury de 3e prijs.