Ton Kas - (alvast een) VROLIJKE KERST met TON KAS

wo 16 okt. 2024 - 20:00 uur - Middenzaal - Cabaret

Ton Kas: ‘Misschien is het de leeftijd, maar ik heb alle ambitie al een tijdje overboord gegooid. Tegenwoordig heb ik nog maar 1 voornemen: ‘lachen’... en dat moest ik bij de titel ‘Vrolijke Kerst met Ton Kas.’ ‘Vrolijke Kerst’ en ik - tegenstrijdiger kan het eigenlijk niet. En daar zit precies de lol.

Nou denken jullie misschien: ‘Kerst duurt maar 2 dagen, dus wat missen we als we pak-’m-beet woensdag 16 oktober al komen?’ Nou, niks, behalve de kerst. Dus da’s niet veel. Want kerst of geen kerst: het wordt gewoon dezelfde melige shit als anders, maar dan met nog meer ballen!’

1e rang:   € 23,00

Politiek incorrect, seksistisch, hoge grapdichtheid en anti-theater. Ton Kas, geboren in 1959, is een rasechte Amsterdammer. Op de kleuterschool is hij al een entertainer, maar ook een jongen van de straat. Hij is rebels en ontdekt de wereld op zijn eigen manier. Na de middelbare school en vijftig bijbaantjes in één jaar is de maat vol. Ton Kas wil een andere weg in en kiest voor de toneelacademie.

Na de toneelacademie wordt het theater voer voor een nieuw perspectief. Samen met Willem de Wolf richt hij in 1984 het gezelschap Kas & De Wolf op om ‘antitheater’ te maken. Twintig jaar lang bewegen zij zich in de theaterwereld met hun eigen gezelschap. Wanneer het gezelschap ten einde loopt, start Ton met het opbouwen van zijn oeuvre in de filmwereld. Hij ontwikkelt zich steeds meer als acteur en schrijft en regisseert daar naast.

De dynamische carrière van Ton lijkt compleet. Maar niets is minder waar. Hij wil opnieuw het toneel onveilig maken. Dit keer met een solovoorstelling als moppentapper. Hij wil de kick voelen van de meligheid. Hij wil meelijwekkende tragiek gebruiken als basis voor zijn grappen en slaagt daarin als geen ander. Ton Kas is de aangewezen persoon om als cynische zwartkijker de zalen te vullen met schatergelach.

1e rang :   € 23,00   Normaal tarief
2e rang :   € 20,50   Normaal tarief
1e rang:   € 23,00

Anderen bestelden ook

Kor Hoebe  Kordaat  vr 13 sep. 2024 - 20:00 uur - Rabozaal Cabaret
Helligen Hendrik  Bar & Boos (reprise)  do 10 okt. 2024 - 20:00 uur - Rabozaal Cabaret