Helligen Hendrik - Bar & Boos (reprise)

do 10 okt. 2024 - 20:00 uur - Rabozaal - Cabaret

Wat doe je als je stamkroeg dreigt te sluiten, omdat de hoogbejaarde café-eigenaar ermee stopt? Dan ga je zelf achter de bar staan! Tenminste, als je Helligen Hendrik heet.

In de voorstelling Bar & Boos is Hendrik van der Pette kroegbaas tegen wil en dank. Dat maakt zijn humeur er niet beter op maar, goed dat was toch al nooit al te best. Vanachter de toog komt de nurkse Tukker weer met tal van hilarische bespiegelingen en maatschappelijke tirades. Hij ergert zich bijvoorbeeld aan de roddelcultuur in zijn dorp en aan het chronische gebrek aan dorpsgekken in het straatbeeld. Kortom: ook in deze show kan het publiek zich weer opmaken voor een ouderwets avondje ‘helligheid’.

Na het succes van zijn nieuwste show Bar & Boos afgelopen seizoen, mogen we Hendrik nog een keer voor deze reprise ontvangen!

1e rang:   € 23,75

'Helligheid is net stront, ut mut d’r uut'. Dat is al jaren het credo van Hendrikus Antonius van der Pette, oftewel Helligen Hendrik. Dit weerbarstige heerschap liet voor het eerst van zich horen op Radio Oost, waar hij tussen 2004 en 2010 een wekelijkse column had. Daarin maakte hij zich ongemeen druk over allerdaagse dingen. De stap naar het theater was niet meer dan logisch en in 2007 verscheen Hendrik voor het eerst op de planken van de oostelijke theaters. In zijn eerste avondvullende programma mBah veegde hij onder andere de vloer aan met Sinterklaas, anti-rokers en met de vrouwenmode. De show, uitgezonden op oudejaarsavond op TV Oost, had een ongekende kijkdichtheid. Daarmee was de naam van Hendrik gevestigd. 

1e rang :   € 23,75   Normaal tarief
2e rang :   € 21,25   Normaal tarief
3e rang :   € 16,50   Normaal tarief
4e rang :   € 12,00   Normaal tarief
1e rang:   € 23,75

Anderen bestelden ook

Diederik van Vleuten  Bouwjaar '61 ★★★★  wo 23 okt. 2024 - 20:00 uur - Middenzaal Cabaret
Jan Beuving  Oudejaarsconference 2025-1 ★★★★★  do 14 nov. 2024 - 20:00 uur - Middenzaal Cabaret