Becoming Astrid

Deel deze pagina
vr 28 dec 2018 - 20:15 uur - Asitozaal


Biopic van de Zweedse schrijver Astrid Lindgren, auteur van talloze kinderboeken en bedenker van Pippi Langkous. Als jonge vrouw maakte ze een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durfde te breken.

Geen rang (vrije zit):   € 9,75

Becoming Astrid laat de meest ingrijpende periode zien van een van de best verkochte kinderboekenschrijfsters ooit. Astrid Lindgren groeit op in een klein, strenggelovig dorpje in Zweden, waar haar talent voor schrijven niet onopgemerkt blijft. Als ze zwanger raakt van de eindredacteur van de lokale krant waar ze werkt, moet de jonge Astrid noodgedwongen in Denemarken bevallen en haar zoontje Lasse achterlaten bij een pleegmoeder.
Als de kleine Lasse halsoverkop terug naar Astrid moet, is de afstand tussen zoon en moeder hartverscheurend. Het is dankzij haar talent voor verhalen dat ze het gat tussen haar en haar zoontje al vertellende weet te dichten.

 

SE, 2018, 123 min, AL

Regie: Pernille Fischer Christensen

Cast: Alba August, Björn Gustafsson, Sofia Karemy

Geen rang (vrije zit) :   € 9,75   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit) :   € 7,75   CJP / Jeugd
Geen rang (vrije zit) :   € 7,75   Filmhuis Leden
1e rang :   € 9,75   Normaal tarief
1e rang :   € 7,75   CJP / Jeugd
1e rang :   € 7,75   Filmhuis Leden
Geen rang (vrije zit):   € 9,75
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

  Bohemian Rhapsody  zo 26 mei 2019 - 15:00 uur - Asitozaal Filmhuis
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden