ICK & het Amsterdams Andalusisch Orkest - Ziel | Rouh

Deel deze pagina
wo 07 mrt 2018 - 20:30 uur - Middenzaal

Voor ‘Ziel’ of ‘Rouh’ (het Arabische woord voor ‘ziel’) gaan dans en muziek de confrontatie aan: muziek uit Al-Andalus en hedendaagse dans botsen, schuren, zoeken en vinden elkaar in deze voorstelling. Twee disciplines, twee beschavingen, twee denkkaders, twee tradities maken samen een som die ver boven de simpele optelling uitstijgt.

1e rang:   € 22,50

Eén avond, drie stromingen
Het Amsterdams Andalusich Orkest (AAO) speelt repertoire uit Al-Andalus, het Arabisch imperium dat zich van de 8e tot de 15e eeuw uitstrekte over het Iberisch schiereiland. De musici die deze stijl ontwikkelden in Andalusië waren voornamelijk nazaten van gevluchte gemeenschappen uit het Midden-Oosten. Ze wisten een hoogwaardige cultuur op te bouwen door zich te spiegelen aan de culturele vernieuwingen uit hun gebied van afkomst.

ZIEL is een drieluik waarin drie choreografen werken met elk een andere stroming uit het repertoire: de tarab (klassiek), sufi andalusi (mystiek spirtueel) en de chaabi andalusi (hedendaagse volksmuziek). Voor deze laatste ‘volkse’ stroming laat het AAO speciaal voor de voorstelling een stuk componeren door gastcomponist  Abderrahim Semlali.

Amsterdams Andalusisch Orkest

Het Amsterdams Andalusisch Orkest brengt muzikaal erfgoed van Andalusië naar theaters en concertzalen in Nederland en Marokko. Ze vertellen het verhaal van Al-Andalus en de betekenis voor onze samenleving via muziek, theater, literatuur en educatie. Voor ZIEL is het orkest samengesteld uit zes muzikanten en zangeres, Karima El Fillali.

TIP: bestel de Danspas voor slechts € 84,50 en krijg toegang tot maar liefst 13 dansvoorstellingen. 

Inleiding

Bij deze voorstelling wordt een inleiding gegeven. Deze kost € 2,50 en begint om 19:30 uur. U kunt de inleiding reserveren in het bestelproces.

So Nice Theaterdiner
Bij deze voorstelling kunt u een dinerarrangement reserveren. Kijk onder 'Arrangementen' voor meer informatie. Het arrangement is te reserveren in het reserveringsproces onder het kopje 'Maak uw theateravond compleet!'.

1e rang :   € 22,50   Normaal tarief
2e rang :   € 20,00   Normaal tarief

So Nice Theaterdiner - Ziel | Roh

So Nice Theaterdiner - Ziel | Roh

wo 07 mrt 2018 - 18:30 uur

Het So Nice Theaterdiner maakt een bezoek aan Schouwburg Hengelo tot een compleet avondje uit. Met een aanbod van vlees-, vis- of vegetarische gerechten, is er voor elk wat wils. Wij zorgen ervoor dat u gegarandeerd op tijd bij de voorstelling aanwezig bent, dus u hoeft niet te haasten!

Als u kaartjes bestelt bij Schouwburg Hengelo, kunt u met één klik een Theaterdiner reserveren in onze Brasserie. Voor slechts € 19,50 (exclusief drankjes), kiest u vier gerechtjes waarmee u uw eigen complete menu samenstelt. U wordt twee uur voor aanvang van de voorstelling verwacht, zodat u in alle rust van uw diner kunt genieten.

Inleiding ICK

Inleiding ICK

wo 07 mrt 2018 - 19:30 uur

Inleiding

1e rang:   € 22,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Lonneke van Leth  Mixed Bill  vr 26 jan 2018 - 20:30 uur - Middenzaal Dans
Danstheater Aya & De Toneelmakerij  I call my brothers (13+)  wo 18 apr 2018 - 19:30 uur - Middenzaal Dans
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden