ICK & het Amsterdams Andalusisch Orkest - Ziel | Rouh

Deel deze pagina
wo 07 mrt 2018 - 20:30 uur - Middenzaal


Voor ‘Ziel’ of ‘Rouh’ (het Arabische woord voor ‘ziel’) gaan dans en muziek de confrontatie aan: muziek uit Al-Andalus en hedendaagse dans botsen, schuren, zoeken en vinden elkaar in deze voorstelling. Twee disciplines, twee beschavingen, twee denkkaders, twee tradities maken samen een som die ver boven de simpele optelling uitstijgt.

1e rang:   € 22,50

Eén avond, drie stromingen
Het Amsterdams Andalusich Orkest (AAO) speelt repertoire uit Al-Andalus, het Arabisch imperium dat zich van de 8e tot de 15e eeuw uitstrekte over het Iberisch schiereiland. De musici die deze stijl ontwikkelden in Andalusië waren voornamelijk nazaten van gevluchte gemeenschappen uit het Midden-Oosten. Ze wisten een hoogwaardige cultuur op te bouwen door zich te spiegelen aan de culturele vernieuwingen uit hun gebied van afkomst.

ZIEL is een drieluik waarin drie choreografen werken met elk een andere stroming uit het repertoire: de tarab (klassiek), sufi andalusi (mystiek spirtueel) en de chaabi andalusi (hedendaagse volksmuziek). Voor deze laatste ‘volkse’ stroming laat het AAO speciaal voor de voorstelling een stuk componeren door gastcomponist  Abderrahim Semlali.

Amsterdams Andalusisch Orkest

Het Amsterdams Andalusisch Orkest brengt muzikaal erfgoed van Andalusië naar theaters en concertzalen in Nederland en Marokko. Ze vertellen het verhaal van Al-Andalus en de betekenis voor onze samenleving via muziek, theater, literatuur en educatie. Voor ZIEL is het orkest samengesteld uit zes muzikanten en zangeres, Karima El Fillali.

TIP: bestel de Danspas voor slechts € 84,50 en krijg toegang tot maar liefst 13 dansvoorstellingen. 

Inleiding

Bij deze voorstelling wordt een inleiding gegeven. Deze kost € 2,50 en begint om 19:30 uur. U kunt de inleiding reserveren in het bestelproces.

De pers over Ziel | Rouh:
"Ziel / Rouh is een zeer geslaagde samenwerking waarin vanuit ieders eigenheid daadwerkelijk toenadering wordt gezocht. En de energie die het dansconcert opwekt, doet naar meer verlangen." **** Theaterkrant.nl

So Nice Theaterdiner
Bij deze voorstelling kunt u een dinerarrangement reserveren. Kijk onder 'Arrangementen' voor meer informatie. Het arrangement is te reserveren in het reserveringsproces onder het kopje 'Maak uw theateravond compleet!'.

1e rang :   € 22,50   Normaal tarief
2e rang :   € 20,00   Normaal tarief
1e rang:   € 22,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

ICKamsterdam  Blasfemie - Bolero  do 18 feb 2021 - 20:00 uur - Rabozaal Dans
Conny Janssen danst  FRAMED  za 10 apr 2021 - 20:00 uur - Rabozaal Dans
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden