Schouwburg Hengelo presenteert - Wijkfestival De Berflo Es

Koffieconcert met Blend
Theater de Makkers
Geronimo
za 10 sep 2022 - 13:00 uur - De Berflo Es - Diversen


Schouwburg Hengelo on Tour is een uniek cultuurproject voor, door en vooral mét een Hengelose wijk. Na de succesvolle primeur in 2019 in de Hasseler Es strijkt de schouwburg op vrijdag 9 en zaterdag 10 september neer in Berflo Es. Het Apolloplein wordt op vrijdag 9 en zaterdag 10 september omgetoverd tot klein festivalterrein met een buitenfilm, live-muziek, theater en dans. Ontdek hieronder het hele programma!

De toegang tot het wijkfestival is gratis en is een samenwerking van Schouwburg Hengelo, Mfa ’t Berflo en tal van verenigingen uit de wijk.

Het Apolloplein wordt op vrijdag 9 en zaterdag 10 september omgetoverd tot klein festivalterrein. Op vrijdagavond wordt er om 20.30 uur een buitenfilm vertoont. Neem gerust een eigen stoel mee en geniet van Bohemian Rhapsody;  de meeslepende ode aan Queen met de buitengewone zanger Freddie Mercury.

De zaterdag staat in het teken van live muziek en optredens van buurtbewoners. Om 10.30 is er een koffieconcert van BLEND met 5 musici van Phion & Noord Nederlands Orkest. Een programma vol passie en virtuositeit met licht klassiek, jazz, klezmer, gipsy en tango.

Tussen 13.00 en 16.00 uur is er een informatiemarkt en vinden er op het buitenpodium optredens plaats van o.a. Volksdansgroep Ivanica, Hengelose Gymnastiek Vereniging (H.G.V.), zangeres Azra en circusartiesten Raff Prinquet, Susanna Paavola en Melody Nolan.

Theater De Makkers is die middag aanwezig met een kunstinstallatie met verhalen over het enige wat er echt toe doet: de liefde. Een theatrale spelshow: laat je onderdompelen in de verhalen en match maar raak!

Om 20.00 uur wordt vervolgens het wijkfestival afgesloten met een muzikaal optreden van Geronimo. Zij staan garant voor leuke amusementsmuziek van ‘toen’. Dansbaar, herkenbaar en gezellig.

 

Anderen bestelden ook

Schouwburg Hengelo presenteert  Wijkfestival De Berflo Es  vr 09 sep 2022 - 20:30 uur - De Berflo Es Film
Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo presenteren  Cultuurpodium Hengelo  zo 22 jan 2023 - 15:00 uur - Wolvecampfoyer Diversen