Schouwburg Hengelo presenteert - Wijkfestival De Berflo Es

Koffieconcert met Blend
Theater de Makkers
Geronimo
za 10 sep 2022 - 10:30 uur - De Berflo Es


Schouwburg Hengelo on Tour is een uniek cultuurproject voor, door en vooral mét een Hengelose wijk. Na de succesvolle primeur in 2019 in de Hasseler Es strijken we nu neer in De Berflo Es.

Op het Apolloplein (rondom MFA ’t Berflo) starten we op vrijdagavond 9 september met een buitenfilm en op zaterdag 10 september is er een dagvullend programma voor jong en oud. Er is een koffieconcert van Blend in de ochtend, een vrijetijdsmarkt in de middag met optredens op het buitenpodium en een kunstinstallatie van Theater de Makkers en 's avonds bouwen we met elkaar een muzikaal feestje met de band Geronimo.

Het festival is gratis toegankelijk.

Gezocht: talenten uit Berflo Es voor Open Podium tijdens wijkfestival
Dit festival wordt, in nauwe samenwerking met betrokken partijen uit de wijk, georganiseerd door Linda Koezen (projectleider stadsprogrammering). Op zaterdagmiddag 10 september is er een vrijetijdsmarkt en vinden er op het buitenpodium op het Apolloplein bij MFA ’t Berflo diverse optredens plaats. Daar is ook plek voor acts die woonachtig / actief zijn in Berflo Es. Het open podium staat open voor deelnemers uit alle theatergenres: van dans tot zang en van spoken word tot muziek. Aanmelden voor het Open Podium kan door een mail te sturen naar Linda Koezen onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en een korte omschrijving van de act. Deelname is kosteloos.

Gezocht: liefdesverhalen 
Theater de Makkers is op 10 september van 13.00 tot 16.00 uur met hun kunstinstallatie aanwezig op het Apolloplein en is op zoek naar Hengelose liefdeskoppels die hun verhaal met hen wil delen. Bezoekers van het wijkfestival kunnen in de kunstinstallatie van Theater de Makkers binnenstappen en verhalen horen over de liefde. Een theatrale spelshow met verhalen over het enige wat er echt toe doet: de liefde. Wie hoort bij wie? Theater de Makkers is op zoek naar liefdeskoppels die zij voor deze installatie mogen interviewen: “We zijn benieuwd naar hoe jullie elkaar hebben ontmoet, naar jullie eerste date, wat liefde voor jullie is en vele andere vragen. Jullie verhaal is dan te beluisteren in de kunstinstallatie op 10 september.” 

Wil je hieraan meedoen of ken jij een liefdeskoppel met een mooi/zoetsappig of bijzonder verhaal? Mail dan naar Linda Koezen, projectleider stadsprogrammering: l.koezen@schouwburghengelo.nl. De interviewdagen vinden plaats op vrijdag 2 of 3 september plaats in Schouwburg Hengelo en het interview duurt maximaal 1 uur.  

Anderen bestelden ook

Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo presenteren  Cultuurpodium Hengelo  zo 18 dec 2022 - 15:00 uur - Middenzaal - ongeplaceerd Diversen
  Preview theaterseizoen 2023-2024  di 04 apr 2023 - 20:00 uur - Rabozaal Diversen