Ivgi&Greben - Wasted Skin

wo 16 nov 2022 - 20:00 uur - Middenzaal


Over het intense verlangen naar anderen, naar aanraking

Aangeraakt worden is een primaire levensbehoefte – je voelt dat je bestaat. Huidhonger, zo wordt de hunkering naar fysieke intimiteit ook wel genoemd. Juist nu, met het coronavirus, is het herkenbaar voor iedereen. Maar er is meer; ook door de fysieke afstand en schijnbare perfectie van digitale beelden en communicatie, is de onbevangenheid van lichamelijk contact aangetast. Wat doet dit met ons? 

In WASTED SKIN verbeelden de dansers de uitwerking van lichamelijke nabijheid en afstand op gevoel en gedrag. Het gaat over het willen terugveroveren van sociale en fysieke onbevangenheid.

We zien een toneelbeeld met zones van onbarmhartig licht en koesterende donkerte. De dansers proberen met rituele bewegingsreeksen de vervreemding en de onderlinge afstand te overbruggen. Instinctief worden ze aangetrokken tot de warmte van de huid van een ander. Ze dansen voor hun leven en toch kan dan de veiligheid van de groep plotseling omslaan in acute dreiging.

De choreografie van dit nieuwe stuk viert de schoonheid en kracht van lichaamstaal. Met contrasterende delen die soms abrupt eindigen, dan weer plotseling beginnen, wordt het stuk opgebouwd. Ivgi&Greben vergroten het verlangen en de eenzaamheid uit met een grillige warm/koud mix – emotieloos, soms mechanisch – om deze gevoelens juist voor het publiek extra navoelbaar te maken.

Inleiding
Bij deze voorstelling wordt een inleiding gegeven. Deze kost €2,50 en begint om 19:00 uur. De inleiding kunt u aanvinken in het bestelproces.

Tip!
Bestel de Danspas voor slechts €107,50. 

1e rang:   € 19,50

Uri Ivgi en Johan Greben maken sinds 2003 dansvoorstellingen in binnen- en buitenland, met telkens andere dansers in telkens andere steden. Daar waar ze werkten werd hun kwaliteit onderkend en vielen ze regelmatig in de prijzen, bijvoorbeeld in Moskou waar ze de Golden Mask Award for Best Choreographer in Ballet/Contemporary Dance ontvingen. Nu is het moment daar om hun gehele artistieke oeuvre, hun engagement en hun internationale ervaring te laten landen in een eigen gezelschap op een vaste plek, in Leeuwarden.

Als makers beginnen Ivgi&Greben met deze avondvullende voorstelling een nieuwe fase in hun ontwikkeling. Zij werken met hun eigen nieuwe gezelschap en verbinden zich voor lange tijd met deze dansers. Als nieuw Fries gezelschap gevestigd in Leeuwarden kan Ivgi&Greben een eigen plaats in het Nederlandse dansveld veroveren en het publiek meenemen in de langjarige ontwikkeling van hun artistieke oeuvre.

Credits WASTED SKIN
Choreografie: Uri Ivgi en Johan Greben
Dansers: Bettina Jurák, Christian Leveque, Daniel Flores Pardo, Fabrizio Di Franco, Gaspard Schmitt, Manon Adrianow, Noa van Tichel

1e rang :   € 19,50   Normaal tarief
2e rang :   € 17,50   Normaal tarief

Stravinsky 2-gangen keuzemenu Ivgi&Greben à € 27,50

Stravinsky 2-gangen keuzemenu Ivgi&Greben à € 27,50

wo 16 nov 2022 - 18:00 uur

Maak uw theaterbezoek compleet met een 2-gangen keuzemenu voor slechts € 27,50.

U wordt twee uur voor aanvang van de voorstelling verwacht bij Stravinsky, Burg.Jansenplein 20, zodat u in alle rust van uw diner kunt genieten.

Stravinsky 3-gangen keuzemenu Ivgi&Greben à € 32,50

Stravinsky 3-gangen keuzemenu Ivgi&Greben à € 32,50

wo 16 nov 2022 - 17:30 uur

Maak uw theaterbezoek compleet met een 3-gangen keuzemenu voor slechts €32,50.

U wordt tweeënhalf uur voor aanvang van de voorstelling verwacht bij Stravinsky, Burg.Jansenplein 20, zodat u in alle rust van uw diner kunt genieten.

Inleiding Ivgi&Greben

Inleiding Ivgi&Greben

wo 16 nov 2022 - 19:00 uur

Inleiding

Publieksreacties:

Blijkbaar was de choreografie zo krachtig dat mijn hersens er taal bij vormden, want al vrij gauw dacht ik letterlijk aan de woorden: Vlees, Machine. De dans had een directe lichamelijkheid die wel leek ontdaan van rationaliteit, maar niettemin was bezield. Het was of men door het eigen lijf en dat van een ander werd aangestuurd, als mens of als een gewond dier, maar vooral eenvoudig als levend lichaam met een drive of it's own. Geen compromis is wat mij betreft het beste recept voor essentiële dans en het deed mij dan ook deugd dat er uitsluitend Industriële muziek tijdens de voorstelling klonk, afgezien van de laatste scene. Daardoor bleef de grimmige boodschap tot het einde toe goed voelbaar. Wisselende wrede bewegingen van machteloosheid en achteloosheid, elkaar verbeten aantrekken en afstoten schuurden maar dit alles paste netjes binnen de grenzen van de menselijkheid, het kwetsbare. Iemand kan eventueel erkenning ervaren via dit uitgebeelde leed, en de vraag voor de makers is daarbij natuurlijk hoever je daarin zou willen of moeten gaan, omdat iemand anders zich er juist akelig door zou kunnen gaan voelen. Naar mijn idee is in Wasted Skin een uitstekende balans gevonden binnen het spanningsveld van allerlei meedogenloze fysieke pulsen tegenover aandoenlijke emoties; wat ons allen tot mens maakt.
Arie van der Kooi (bezoeker in De Lawei, Drachten)

Vanavond zag ik deze voorstelling in Emmen. Van het begin tot het einde fascinerend om naar te kijken. De energie van de dansers spatte van het podium, prachtige vondsten in houdingen en bewegingen. Blij dat jullie kwamen en dansten voor een klein publiek!
Joke Krol (bezoeker in het Atlastheater, Emmen)

Gisteren en eergisteren geweest. Weergaloos, ontroerend, pijnlijk, hartverwarmend en ook ijzingwekkend. Gaan!
Eveline van der Pas (bezoeker in De Harmonie, Leeuwarden)

 

 

1e rang:   € 19,50

Anderen bestelden ook

Rhythm of the Dance  The Christmas Edition  vr 30 dec 2022 - 20:00 uur - Rabozaal Dans
Nationale Ballet Junior Company  Ballet Bubbles  wo 08 feb 2023 - 19:30 uur - Rabozaal Dans