Urban Myth - Waarom is het stil in de stad? (8+)

Deel deze pagina
do 15 okt 2020 - 19:30 uur - Middenzaal - ongeplaceerd


De straten zijn leeg. Op de pleinen is het stil. En alle kinderen zijn thuis. Maar het is geen vakantie. Een virus zet het hele leven op zijn kop. De scholen zijn dicht. En opa en oma heb je al weken niet meer gezien. Dit soort verhalen ken je uit spannende boeken en films. Alleen is dit geen film, dit is het echte leven. Urban Myth interviewde voor deze voorstelling kinderen met verschillende achtergronden. Birgit Schuurman en Tarikh Janssen brengen deze interviews het toneel op. Hoe hebben de kinderen de afgelopen periode ervaren? En hoe zien zij de toekomst?

Let op: vanwege de coronamaatregelen dient u per huishouden of sociale eenheid te reserveren.


 

Geen rang (vrije zit):   € 11,50

'Waarom is het stil in de stad?' is een documentaire jeugdtheatervoorstelling over de coronacrisis vanuit het oogpunt van kinderen. Hoe hebben zij de ‘intelligente lockdown’ ervaren? Wat gebeurde er achter hun voordeur? Terwijl in de krant en op televisie de experts zich verdrongen aan talkshowtafels om hun mening te geven over deze historische gebeurtenis, bleef de ervaring van kinderen nagenoeg buiten beschouwing. Wat is hun verhaal? Wat dachten ze? Hoe voelden zij zich? Ook kinderen vinden van alles van de coronacrisis. En ze hebben een boodschap voor de volwassenen.

Tip: bestel de Serie Jeugdvoorstellingen 8-12 jaar voor slechts € 24,00. Kijk hier voor meer informatie en het bestellen van de serie.

Workshop iMotion (stopmotion filmpje maken)
'Alles staat stil...en komt langzaam in beweging' Creëer je eigen stopmotion filmpje met een item dat symbool staat voor jouw ervaringen in de Corona tijd. Wat stond er voor jou allemaal stil? Wat heb jij het meest gemist? Of waar denk je direct aan als je het hebt over de periode van de lockdown? Is het een voetbal of gitaar als symbool voor de voetbaltrainingen / gitaarles die niet door konden gaan tijdens de lockdown. Laat het zien en zet het in beweging!
Deelname voor deze workshop is gratis, wel dient u vooraf te reserveren. Dit kunt u doen in de eerste stap van het bestelproces. Deze workshop is voorafgaand van de voorstelling  en begint om 18:15 uur. Geschikt vanaf 8 jaar.
Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Tetem in het kader van MaakMeeMaand oktober.

Schouwburg Hengelo biedt graag een veilige omgeving voor bezoekers, medewerkers en bespelers. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus gelden bij het theaterbezoek een aantal huisregels. Lees hier meer over onze huisregels.

Geen rang (vrije zit) :   € 11,50   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit) :   € 9,50   CJP / Jeugd
Geen rang (vrije zit):   € 11,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

TEN Producties  No Joke (14+)  do 11 feb 2021 - 19:30 uur - Middenzaal - ongeplaceerd Jeugd
Het Laagland  Pippi Powerrrrr (8+)  za 10 apr 2021 - 19:30 uur - Middenzaal Jeugd
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden