The Hague String Trio - Verborgen klassiekers

zo 08 okt 2023 - 15:00 uur - Waterstaatskerk - Klassiek

Justyna Briefjes, Julia Dinerstein en Miriam Kirby van The Hague String Trio spelen in Verborgen Klassiekers stukken van grootmeesters Haydn en Beethoven.

Daarnaast laten zij u in dit veelzijdige concert kennismaken met het romantische strijktrio van Dame Ether Smyth, gecomponeerd tijdens haar studie in Leipzig in de jaren 80 van de 19e eeuw. Ook spelen zij de Suite (1925), bestaande uit vijf sprankelende miniatuurtjes, van de Nederlandse componiste en violiste Emmy Fronsel.

Geen rang (vrije zit):   € 20,00

The Hague String Trio werd in 2006 opgericht door Briefjes (viool), Dinerstein (altviool) en Kirby (cello). Na jaren van studie en werk in vele landen, waaronder Rusland, Mexico, Noorwegen, Engeland, Duitsland en Nederland, hebben ze zich alle drie in Den Haag gevestigd. Zij kwamen bij elkaar om hun liefde voor kamermuziek te delen en hebben zich tot een hecht ensemble gevormd.

Het trio verkent graag het uitgebreide strijktriorepertoire, van de geliefde meesterwerken tot de minder bekende composities die volgens hen de moeite waard zijn om gehoord te worden. Justyna en Miriam zijn beiden lid van het Residentie Orkest in Den Haag en Julia is een vooraanstaand altviooldocente aan verschillende conservatoria in Nederland.

Geen rang (vrije zit) :   € 20,00   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit) :   € 5,00   CJP / Jeugd

Over eerder werk van The Hague String Trio:

'The Hague String Trio laat luisteraars in trance achter. [..] intensieve vertolking die je bij de strot grijpt. [...] Kamermuziekliefhebbers mogen zich deze kans niet laten ontgaan.' | ★ ★ ★ ★ ★ De Gelderlander 

Geen rang (vrije zit):   € 20,00

Anderen bestelden ook

Johannes Möller  The Eternal Dream  zo 11 feb 2024 - 15:00 uur - Waterstaatskerk Klassiek
BarokOpera Amsterdam  The Fairy Queen, een Midzomernachtsdroom  vr 16 feb 2024 - 20:00 uur - Middenzaal Klassiek