Geachte bezoeker, In verband met het Coronavirus zijn alle geplande voorstellingen, evenementen en concerten t/m 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

Het Nationale Ballet Junior Company - Unboxing Ballet 2

Deel deze pagina
vr 27 mrt 2020 - 19:30 uur - Middenzaal


Na het grote succes van ‘Unboxing Ballet’ brengen de toptalenten van de Junior Company opnieuw een fijne dwarsdoorsnede uit het balletrepertoire, met werk van Hans van Manen en andere toonaangevende choreografen!

1e rang:   € 18,50

‘Unboxing Ballet 2’ combineert de drie pijlers van Het Nationale Ballet-repertoire: het klassieke, eeuwig mooie, negentiende-eeuwse balleterfgoed, hoogtepunten uit het twintigste-eeuwse ballet én opwindende nieuwe creaties, gemaakt door choreografen die momenteel internationaal de toon aangeven. Tijdens dit ge varieerde drieluik maakt u dus als het ware een reis door de ballet geschiedenis, aangevoerd door de jonge toptalenten van de Junior Company. ‘Unboxing Ballet 2’ is een aanrader voor nieuwe balletbezoekers én voor ‘diehard’-dansliefhebbers.

Valse-Fantaisie is een virtuoos ballet vol sprongen, spitzenwerk en ‘pas de chats’ (letterlijk: kattensprongen). Het werd in 1967 oorspronkelijk gepresenteerd als het tweede deel van Glinkiana, een ballet op vier verschillende composities van Mikhail Glinka, een vooraanstaand componist uit Rusland. De muziek, vergelijkbaar met de walsen van Frederic Chopin, is snel en licht. Het is pure dans, vol dynamiek en tempo. Toen Balanchine werd gevraagd naar de betekenis van zijn choreografieen, zei hij: ‘It’s all in the steps’.

Ballet 101 is een humoristische ‘crash course’ in klassiek ballet van Eric Gauthier, inmiddels een van de ‘klassiekers’ van de Junior Company. En voor het eerst danst de Junior Company werk van de Britse choreograaf Kenneth  MacMillan, een romantische ‘pas de deux’ uit zijn Concerto. Het ballet GRIT is een wereldpremiere van de 23-jarige, zeer getalenteerde Charlotte Edmonds, die na het succes van Fuse een energiek, nieuw werk voor ons heeft gemaakt. Unboxing Ballet 2 wordt afgesloten met een feestelijke finale van de onvolprezen choreograaf Hans van Manen.

Dineren voorafgaand aan de voorstelling in The Green Room

Bij deze voorstelling kunt u een 2-gangen keuzemenu à € 24,50 of een 3-gangen keuzemenu à € 29,50 reserveren in theatercafé-restaurant The Green RoomKlik hier om de menukaart te bekijken. Het keuzemenu is te reserveren in stap 1 van het bestelproces onder het kopje 'Maak uw theateravond compleet!'.

Inleiding
Bij deze voorstelling wordt een inleiding gegeven. Deze kost € 2,50 en begint om 18:30 uur. De inleiding kunt u aanvinken in het bestelproces.

1e rang :   € 18,50   Normaal tarief
1e rang :   € 11,50   CJP / Jeugd
2e rang :   € 16,50   Normaal tarief
2e rang :   € 10,00   CJP / Jeugd
1e rang:   € 18,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Guido Weijers  Masterclass Geluk  vr 10 apr 2020 - 20:30 uur - Kulturhus Borne Theatercollege
  Preview seizoen 2020-2021  di 09 jun 2020 - 20:00 uur - Rabozaal Muziek
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden