Geachte bezoeker, In verband met het Coronavirus zijn alle geplande voorstellingen, evenementen en concerten t/m 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

De Haanstra's - Jaarexpositie - Toegankelijk voor bezichtiging

Deel deze pagina
za 19 okt 2019 - 12:00 uur - Wolvecampfoyer


Voor het zevende seizoen op rij wordt in de vide van het theater werk gepresenteerd van Hengelose professionele beeldend kunstenaars, voor het eerst ook van kunstenaars van over de grens. De tentoonstelling over De Haanstra's toont de schilderkunst van vader Folkert Haanstra sr. en zijn drie zonen.

De expositie is het hele jaar te bezichtigen door bezoekers van voorstellingen in de Rabozaal. Voor het overige publiek is de tentoonstelling iedere zaterdag in de maand oktober geopend van 12.00 tot 16.00 uur.

Geen rang (vrije zit):   € 0,00

Folkert Haanstra (1884-1966), aanvankelijk onderwijzer in Goor, was een bekwame kunstschilder en tevens initiatiefnemer van “De Nieuwe Groep 1945”, de eerste groep moderne kunstschilders van Overijssel.

Werken van Folkert Haanstra sr. zijn in het bezit van o.a Stedelijk Museum Amsterdam en Rijksmuseum Twenthe Enschede. Ook drie van zijn zoons kozen voor een creatief beroep. Johan (1914-1991) en Folkert jr. (1920-1985) maakten beiden naam als schilder. Johan was lange tijd docent aan de kunstacademie AKI in Enschede en Folkert jr. doceerde aan de academie Minerva in Groningen. Van beide schilders zijn schilderijen in bezit van o.a museum Belvedère Heerenveen, Rijksmuseum Twenthe Enschede, museum de Fundatie Zwolle en het Drents museum Assen. Bert (1916-1997) werd een bekend cineast en regisseur, maar wat velen niet weten is, dat hij ook een goede schilder was.

De tentoonstelling is samengesteld door Henk Lassche en Evelien Snijders.

Geen rang (vrije zit) :   € 0,00   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit):   € 0,00
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Thijs Borsten & Izaline Calister  Het eiland van mijn vader  wo 01 jul 2020 - 21:00 uur - Middenzaal Vrije Zit Muziek
Herman van Veen  75 ‘Dat kun je wel zien dat is hij’  do 01 okt 2020 - 20:00 uur - Rabozaal Muziek
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden