Vier Oost Theater Festival - Theater, muziek en meer!

Deel deze pagina
vr 16 jun 2017 - 19:00 uur - Schouwburg Hengelo


Geniet van toneel, muziek, pop-up theater en meer uit het Oosten op de eerste editie van het tweedaagse Vier Oost Theater Festival. Een zomers en uniek theaterfestival in en om de vier grote theaters in Overijssel.
Let op: u kunt ook losse kaarten per voorstelling bestellen. Daarnaast kunt u een passe-partout bestellen! Dit wordt automatisch berekend bij het selecteren van kaarten voor beide dagen. Kosten: € 25,-.

Geen rang (vrije zit):   € 15,00

Onder andere Toneelgroep Oostpool, Orkest van het Oosten, Nederlandse Reisopera, Kameroperahuis, The Young Ones en Theater Sonnevanck reizen op 16 en 17 juni langs de theaters in Hengelo, Enschede, Deventer en Zwolle. Zij zullen niet voor u spelen in de zalen, maar vooral op plekken waar u normaal niet komt. Korte performances, concerten en ontmoetingen met theatermakers en artiesten op verrassende locaties in de theaters, zoals het loading dock, de artiestenfoyer, het zijtoneel en de kleedkamers. Naast de voorstellingen kunt u tijdens het festival genieten van muziek, pop-up theater, zomerse drankjes en lekker eten.

Een greep uit het programma:

Regionaal talent op buitenpodium
Op het buitenpodium presenteert Rabotheater Hengelo winnaars en finalisten van het jaarlijkse Rabotheater Open Podium Twente. Naast de winnaar van dit jaar, de band Paper Wolfe, geven eerdere winnaars als Roos Blufpand (2013) en Lisa Nora (2016) een optreden.

Kameroperahuis - Kijk, ik zoek!
Wat zie je als je plotsklaps in een ander land moet gaan wonen. Je kijkt om je heen: Platte weilanden, honden aan lijnen, natte straten, lange mensen en chocola op brood. En in alle huizen slapen al mensen.

In Kijk, ik zoek! vertelt Mirthe Dokter met verf en kwast het verhaal over een onbekende wereld in het licht van een overheadprojector. Over een jongetje, dat wegvlucht uit de noodopvang, de straat op, rondkijkt, op zoek gaat.

Nederlandse Reisopera
De Nederlandse Reisopera investeert voortdurend in aanstormend Nederlands operatalent. Tijdens Vier Oost Theater Festival presenteert de Nederlandse Reisopera twee trio’s die een verrassende combinatie van live opera met dans laten zien. Tenor Oscar Verhaar en sopraan Ellen Valkenburg hebben een programma samengesteld met hun favoriete aria’s.

Jens van Daele
Een dans over vrouwelijke kracht,doorzettingsvermogen, trots, verbondenheid en precisie. Stormlines is een concept van Jens van Daele’s Burning Bridges. 
Choreografie  door: Jens van Daele, Ginette Laurin, Patricia van Deutekom ism. de spelers.

Lonneke van Leth & Double Bash
Dansgroep Double Bash, dit jaar winnaar van de publieksprijs van het Rabotheater Open Podium, toont binnen een voorproefje van de nieuwste productie van bekende choreograaf Lonneke van Leth.

Toneelgroep Oostpool - Allemaal mensen (première)
Als je je goed voelt lach je. Zodra je gezicht zich tot een glimlach plooit maken je hersenen endorfine aan. Of die lach nu uit verbeelding of realiteit voortkomt maakt niet uit. Gevoelens van geluk kun je zelf opwekken. Theater werkt net zo, als energiegenerator. Acteurs spelen toneel, de toeschouwers spelen in hun hoofd. Het liefdevolle gevoel waarmee je de theaterzaal uitloopt neem je mee de wereld in. Liefde = liefde.

Theater Young Ones - Festivouw
Wat is een festival zonder festivalcamping? Niks! In een eindeloze karavaan van rijdende huisjes en uitvouwbare slaapgelegenheden trekt The Young Ones langs de vier steden waar het Vier Oost Theater Festival gaat plaatsvinden. Ter plaatse ontvouwt zich als een vouwwagen een pop up performance, zodat het festival in een echt festival verandert, met een echte camping. Met entertainment door het animatieteam!

Street art
Street art kunstenaars Dima Fatum en Mister Jackson zijn uitgenodigd om live hun street art kunsten te vertonen. Dit in het kader van en in samenwerking met het Street Art Festival.

Let op: u kunt ook een passe-partout bestellen! Dit wordt automatisch berekend bij het selecteren van kaarten voor beide dagen. Kosten: € 25,-.

Dit theater festival is op:

- vrijdag 16 juni
- zaterdag 17 juni

Geen rang (vrije zit) :   € 15,00   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit) :   € 10,00   CJP / Jeugd
Geen rang (vrije zit):   € 15,00
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Rondleiding Schouwburg Hengelo  Een blik achter de schermen van het theater  za 28 aug 2021 - 13:00 uur - Schouwburg Hengelo Regionaal
  Preview seizoen 2021-2022  di 14 sep 2021 - 20:00 uur - Rabozaal Diversen
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden