Dood Paard - The Tragedy of Slaughtervaart

Deel deze pagina
vr 20 dec 2019 - 20:00 uur - Middenzaal


Een Shakespeareaanse tragedie losjes gebaseerd op de verwikkelingen rond het roemruchte Slotervaartziekenhuis. Met in de hoofdrollen Aysel Erbudak, Jan Schram en het ziekenhuis zelf. Gebouwd als open en voor iedereen toegankelijk gezondheidscentrum midden in een nieuwe volkswijk, was het Slotervaartziekenhuis in de jaren zeventig een toonbeeld van vooruitgangsgeloof en gelijkheidsdenken.

1e rang:   € 18,50

Een ziekenhuis waar het niet om geld of efficiency, maar om mensen moest draaien. Ironisch genoeg zou enkele decennia later juist het Slotervaartziekenhuis het eerste grote Nederlandse ziekenhuis worden dat in private handen kwam. ‘The Tragedy of Slaughtervaart’ gebruikt deze geschiedenis om te vertellen over kwetsbare idealen in een harde wereld. Over hoe we soms onze goede bedoelingen helemaal uit het oog verliezen en er ontluisterend cynisme voor in de plaats stellen. Kijk en huiver.

Dineren voorafgaand aan de voorstelling in The Green Room

Bij deze voorstelling kunt u een 2-gangen keuzemenu à € 24,50 of een 3-gangen keuzemenu à € 29,50 reserveren in theatercafé-restaurant The Green RoomKlik hier om de menukaart te bekijken. Het keuzemenu is te reserveren in stap 1 van het bestelproces onder het kopje 'Maak uw theateravond compleet!'.

1e rang :   € 18,50   Normaal tarief
2e rang :   € 16,50   Normaal tarief
1e rang:   € 18,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Toneelgroep Jan Vos  MANSHOLT  za 21 aug 2021 - 19:30 uur - Bij Tjoonk - Deventer Toneel
Toneelgroep Jan Vos  MANSHOLT  do 26 aug 2021 - 19:30 uur - Bij Tjoonk - Deventer Toneel
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden