Maas Theater en Dans & 155 - Stuntkont (6-106 jr)

zo 14 apr 2024 - 14:30 uur - Middenzaal - Jeugd

Terwijl de dansers van 155 (eenvijfvijf) amper hun eigen veters kunnen strikken, krijgt iedereen om hen heen kinderen. En dan wordt de druk om volwassen te worden opeens heel groot. Je kan niet blijven lachen om poep- en plasgrappen, dingen zomaar kapot maken, doelloos rondhangen en niks doen, toch? 

Knieschijven gaan kapot, haar valt uit en polsen breken. Hoogste tijd voor 155 om iets te maken voor een publiek dat nog wél kan lachen om hun humor, voor het te laat is. De jongens zijn zo infantiel dat zelfs 6-jarigen zoiets hebben van: 'djeez, zij zijn echt kinderachtig'. In Stuntkont vechten ze tegen het opgroeien en lappen zij alle volwassen regels aan hun laars. 

Let op!
De voorstelling bevat stroboscopische lichten en harde geluidseffecten.

1e rang:   € 11,50

Shitty Twister?!
In de foyer is deze dag het 'Shitty Twister' spel te vinden. Een twister spel met verschillende tinten bruin. (Je hebt tenslotte veel verschillende kleuren poep;)
Net zoals bij twister moet je met je voet en hand op meerdere vlakken uitkomen zonder te vallen. 155 en Maas zouden zichzelf niet zijn, als ze daar iets bij toevoegen. Daarom moet je de bruine vlekken ook aanraken met een oor, neus en voorhoofd! Als verrassing zit onder elke stip een ander -laten we zeggen: bijzonder- geluid... Kom je ook spelen?:)

Over eenvijfvijf
Door samen te zijn en nieuw werk te blijven maken is 155 inmiddels (op)gegroeid naar een groep die voorstellingen, films en acts voor festivals maakt door dans, video en komedie op unieke wijze te combineren. De jongens zijn allemaal begonnen met breakdancing. Hiphop biedt ze van alle ‘bestaande’ stijlen de meeste vrijheid en zal altijd in een of andere vorm een weg terugvinden naar hun werk.

Meer weten over de mannen van 155? Hier zijn ze te zien in een aflevering van Het Klokhuis!

1e rang :   € 11,50   Normaal tarief
2e rang :   € 10,00   Normaal tarief

De pers over Stuntkont
'Met zijn hilarische poep- en plashumor is 'Stuntkont' een liefdesverklaring aan het kinderbrein. Een kringetjes blazend poepgat, scheten laten met je rug op de grond: de eerste kindervoorstellimng 'Stuntkont' van breakdancegroep 155 is allesbehalve opvoedkundig of verantwoord of stichtend. Maar wel verrassend en inspirerend.' ★★★★ | NRC

'De beste shitvoorstelling in jaren komt uit Rotterdam!' | Cultureel Persbureau 

'[...] vol met zeer grappige componenten die op meerdere manieren uit te leggen zijn. Ik verveel mij, net zoals de kinderen om mij heen, dan ook geen moment.' ★★★★ | Theaterparadijs

De pers over 155
'Deze jiskefet onder de urban dansgezelschappen neemt vooral zichzelf niet te serieus.' | Volkskrant

'Een fysiek spektakel dat je op het puntje van je stoel laat zitten.' | My Daily Shot Of Culture

1e rang:   € 11,50

Anderen bestelden ook

Arm met een dure smaak (14+) | HNT Jong  Muziektheater over The Rich Life  wo 13 mrt 2024 - 19:30 uur - Middenzaal Jeugd
Sonnevanck & De Toneelmakerij  Rabbit Hole (12+) ★★★★  wo 10 apr 2024 - 19:30 uur - Middenzaal Jeugd