n00b - speelt n00b

za 16 dec 2023 - 20:30 uur - Middenzaal - Cabaret

Het duo n00b (Laura Bakker en Isabelle Kafando) beleefde een droomdebuut. In juni 2021 studeerden ze af aan de toneelschool en wonnen ze de Top Naeff prijs, een prijs die onregelmatig wordt uitgereikt onder de afstudeerders van de AHK, voor het meest veelbelovende talent. Ook wonnen ze dat jaar (2021) het Amsterdams Kleinkunst Festival en namen daarmee de publieksprijs en de Wim Sonneveld prijs in ontvangst. Nu duiken de dames het theater in met hun allereerste avondvullende voorstelling. n00b speelt n00b gaat over het zijn van een n00b. Een nieuweling, een beginneling, een groentje, een nobody. 

Schakelend van de ene naar de andere scène laat n00b je zien hoe weird en lachwekkend de realiteit soms is. Humor in een modern jasje. Losers waar je een hart voor krijgt. Met muziek welke je mee kan zingen en achterover geslagen naar kan kijken. De avond waar je met je onzekere zusje, de boys van Albufeira en met de minnaar van je vader naartoe wilt. Cabaret voor en door de n00bs van deze wereld, een ode aan de eenling en een hartverwarmende trip.

 

1e rang:   € 19,50

Het duo Laura Bakker en Isabelle Kafando, oftewel n00b noemt zichzelf de nieuwe theater hype die niet meer zal stoppen. Laura en Isabelle zijn het hart van de organisatie. n00b zet zich interdisciplinair in en rouleert tussen millennial cabaret en urban muziektheater. Ze spelen in op de actualiteit en schromen niet om de waarheid te vertellen op hun eigen wijze. Het doel van n00b is dagelijkse normale zaken en de actualiteit transformeren naar een bijzonder grappige en intelligente fantasie vorm. Zij willen het publiek verder laten kijken dan hun gewone routine. n00b is niet te plaatsen in een hokje. Ze maken zowel voorstellingen als ruige videoclips die ze via Instagram, TikTok, Facebook, YouTube verspreiden. Het zijn twee vrouwen van wie je vergeet wie ze zijn. Ze zijn het publiek.

1e rang :   € 19,50   Normaal tarief
2e rang :   € 17,50   Normaal tarief

Stravinsky 2-gangen keuzemenu n00b à € 29,50

Stravinsky 2-gangen keuzemenu n00b à € 29,50

za 16 dec 2023 - 18:30 uur

Maak uw theaterbezoek compleet met een 2-gangen keuzemenu voor slechts € 29,50.

U wordt twee uur voor aanvang van de voorstelling verwacht bij Stravinsky, Burg.Jansenplein 20, zodat u in alle rust van uw diner kunt genieten.

Stravinsky 3-gangen keuzemenu n00b à € 34,50

Stravinsky 3-gangen keuzemenu n00b à € 34,50

za 16 dec 2023 - 18:00 uur

Maak uw theaterbezoek compleet met een 3-gangen keuzemenu voor slechts €34,50.

U wordt tweeënhalf uur voor aanvang van de voorstelling verwacht bij Stravinsky, Burg.Jansenplein 20, zodat u in alle rust van uw diner kunt genieten.

Winnaar Neerlands Hoop!
De prestigieuze Neerlands Hoop wordt uitgereikt aan de meest veelbelovende maker(s) met het grootste toekomstperspectief. Uit het juryrapport: ‘Isabelle Kafando en Laura Bakker kwamen, zagen en overrompelden de theaters en hun publiek met een wervelwind aan sketches. In alle opzichten is n00b een zeer aan elkaar gewaagd duo dat elkaar op alle fronten aanvult en versterkt; het speelplezier spat er vanaf. De scènes zijn grof, muzikaal en hilarisch en laten de toeschouwers uitgeput en uitzinnig achter. N00b is een krankzinnig, hip en zeer overtuigend cabaretduo, waarvan de jury hoopt dat het zijn brutale frisheid nog lang vasthoudt.’

‘Het krachtige, dynamisch en kneitergrappige duo levert een droomdebuut af.’ | Theaterkrant

‘n00b is absurdistisch, luid, in your face, soms heel willekeurig. Tegelijkertijd raken Bakker en Kafando allerlei verschijnselen van nu en alle tijden aan zonder er nadrukkelijk commentaar op te geven: seksueel grensoverschrijdend gedrag, de queeste om ‘jezelf’ te zijn, kwetsbaarheid, zelfvertrouwen.‘ ★ ★ ★ ★ ★ | de Volkskrant 

‘IJzersterk cabaretdebuut vol varianten van klootzakken en ploeteraars.’ ★ ★ ★ ★ | NRC 

‘Met n00b is het cabaretlandschap een hip topduo rijker!’ | Parool

‘n00b walst met overdonderende kracht over het publiek heen.’ | Scenes

1e rang:   € 19,50

Anderen bestelden ook

André Manuel  De Zieke Geest (reprise)  do 29 feb 2024 - 20:00 uur - Middenzaal Cabaret
Helligen Hendrik  Bar & Boos  do 11 apr 2024 - 20:00 uur - Rabozaal Cabaret