Animato Kwartet - Speelt Beethoven en Schubert

zo 11 dec 2022 - 15:00 uur - Waterstaatskerk


Het veelbelovende jonge strijkkwartet Animato was vorig jaar nog finalist bij het Dutch Classical Talent. Het viertal speelt zowel klassieke als eigentijdse werken, soms speciaal voor het ensemble gecomponeerd. Het kwartet is op grote en kleine podia te beluisteren en sleepte al een keur aan prijzen in de wacht.

Het Animato Kwartet kent de volgende samenstelling: Inga Våga Gaustad (viool), Tim Brackman (viool), Elisa Karen Tavenier (altviool), Pieter de Koe (cello). Zij spelen voor u L. van Beethoven Strijkkwartet op 18, no 4 in c, F. Schubert Strijkkwartet nr 15, in G D 887 en een compositie van Henriëtte Bosmans.

Geen rang (vrije zit):   € 18,00

Het Animato Kwartet, ontstaan in 2013, wordt alom gezien als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten in Nederland. Programma’s die het kwartet speelt bevatten zowel de meer klassieke alsook eigentijdse werken, soms speciaal voor het ensemble gecomponeerd.

In november 2020 werd het Animato geselecteerd als een van de vier laureaten van de Dutch Classical Talent Award 2021-’22. De jury over dit strijkkwartet: “Vier topspelers met een bruisende energie, ze pakken je in vanaf de eerste noot! Het kwartet staat in dienst van elkaar én van de muziek en is de grote belofte van de Nederlandse strijkkwartetten”. Het Animato Kwartet heeft het voorrecht te kunnen musiceren op prachtige instrumenten. Zowel de viool van Tim (B. Gabrielli-Florence, 1764), die van Inga (Riccardo Antoniazzi) als de cello van Pieter (Joh. Th. Cuypers-Den Haag, 1775-’80) zijn in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). Elisa Karen bespeelt een altviool van Daniel Royé, aangeschaft met steun van de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Geen rang (vrije zit) :   € 18,00   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit) :   € 5,00   CJP / Jeugd
Geen rang (vrije zit):   € 18,00

Anderen bestelden ook

Helena Basilova  A fearful fairy tale  zo 12 feb 2023 - 15:00 uur - Waterstaatskerk Klassiek
  Amstel Quartet met Laura Sandee  zo 12 mrt 2023 - 15:00 uur - Waterstaatskerk Klassiek