Theatergroep De Jonge Honden - Spaghettirellen

Deel deze pagina
do 12 aug 2021 - 21:15 uur - Kulturhus Borne


Openluchtvoorstelling over de verhitte Twentse zomer van 1961

Een voorstelling over een bizarre geschiedenis die lang niet iedereen meer kent, maar te interessant is om niet vertellen.

Klik hier om kaarten te bestellen via Kulturhus Borne.

Geen rang (vrije zit):   € 24,50

Tijdens de hete zomer van 1961 ontstaat gedoe in de vriendengroep van Yvonne, Willem, Herman en Anna. Het lijkt iets met de komst van de Italianen te maken te hebben. Want Yvonne droomt ervan om op een dag haar saaie Twentse leventje achter zich te laten, en brengt veel zomeravonden door met Stefano die in de textielfabriek werkt. Maar Willem pikt dat niet, want Yvonne was toch zijn vriendinnetje? En waarom brengt Anna’s verkering Herman ineens zoveel tijd door met de Italiaanse Dante? In heel Twente ontstaan spanningen tussen Tukkers en Italianen. Als dit in de nazomer tot grote gevechten leidt, die landelijk nieuws worden, bereikt de spanning in de vriendengroep een hoogtepunt. Als de rookwolken en brommerdampen enigszins zijn weggetrokken, lijkt als een paal boven water te staan: na de zomer 1961 zal in de vriendengroep niks meer hetzelfde zijn.

Eind jaren vijftig haalt de Nederlandse regering Italiaanse, jonge mannen naar Twente om als gastarbeider in de textielindustrie te werken. De Italianen gaan voor hun werk naar de fabriek, en wonen in kosthuizen en pensions. Maar in hun vrije tijd willen de Italianen ook iets te doen hebben: in discotheken, snackbars en op de kermis raken ze in contact met de Twentse jeugd. Over die ontmoeting gaat Spaghettirellen, een avontuurlijke openluchtvoorstelling van Theatergroep De Jonge Honden vol verliefde nozems en jongeren met dromen. Een smeuïge ‘Spaghettiwestern’ over clashende culturen, vooroordelen en het bevechten van je vrijheid.

Geen rang (vrije zit) :   € 24,50   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit):   € 24,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Verplaatst: Waylon  My Heroes Have Always Been Cowboys (reprise)  vr 24 sep 2021 - 20:00 uur - Rabozaal Muziek
Muziekwerkplaats Deiman & Gerritsen  Berlin, Paris, Broadway  zo 26 sep 2021 - 14:30 uur - Middenzaal Muziek
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden