Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel - solist Erik Bosgraaf

Deel deze pagina
do 14 okt 2021 - 20:00 uur - Middenzaal


Wie ‘blokfluit’ zegt, zegt onmiddellijk ‘Erik Bosgraaf’. Verslingerd is hij aan zijn instrument: ‘voor mij is de blokfluit de puurste vorm van expressie.’ Hij kan er bijna alles mee spelen: oude muziek, moderne muziek, filmmuziek, jazz, te veel om op te noemen. Erik Bosgraaf behoort tot de meest virtuoze blokfluitisten van onze tijd en kreeg in 2011 zelfs de fel begeerde Nederlandse Muziekprijs. Met een ensemble van Phion speelt hij een prachtig samengestelde selectie werken uit de achttiende eeuw met de blokfluit in de hoofdrol.

1e rang:   € 25,00

Schitterende soloconcerten van Bach en Graupner komen voorbij. En uiteraard ontbreekt Vivaldi niet, met een van zijn beroemde concert voor de sopranino, het allerkleinste blokfluitje dat er bestaat. Erik Bosgraaf speelt niet alleen. Met dirigent en vioolsolist Bojan Čičić brengt hij het Dubbelconcert voor fluit en viool van Telemann. En van dezelfde componist klinkt het Concert voor fluit en blokfluit, waarin eerste fluitist van Phion, Peter Verduyn Lunel aan zijn zijde staat. Een bijzonder werk waarin Telemann de subtiele verschillen tussen blokfluit en dwarsfluit laat horen.

Theaterdiner
Bij deze voorstelling kunt u een dinerarrangement bij restaurant Stravinsky reserveren. Kijk onder ‘Arrangementen’ voor meer informatie

Coronavirus
Vanwege de maatregelen rond het coronavirus gelden bij het theaterbezoek een aantal huisregels. Lees hier meer over onze huisregels.

1e rang :   € 25,00   Normaal tarief
2e rang :   € 22,50   Normaal tarief
1e rang:   € 25,00
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Nino Gvetadze, Daniel Rowland & Maja Bogdanovic  Briljant en innemend pianospel  zo 12 dec 2021 - 13:30 uur - Waterstaatskerk Klassiek
Valerius Ensemble & 3 dichters  Poëzie, Muziek en Film  za 29 jan 2022 - 14:30 uur - Middenzaal Klassiek
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden