LeineRoebana - Solas

Deel deze pagina
wo 09 dec 2020 - 21:00 uur - Rabozaal - ongeplaceerd


Het woord ‘Soelaas’ is ontleend aan het middeleeuwse Franse solas, betekent 'troost, steun, oplossing’. En wat biedt er meer troost dan de muziek van John Dowland; dan liefdespoëzie of klaagzang begeleid door luitmuziek? Niets, vinden sopraan Elisabeth Hetherington en luitist David Mackor. Samen met de rauwe tegentonen van gitarist Wiek Hijmans en zangeres Talitha van der Spek, virtuoze hedendaagse dans met gestiek uit de 18e eeuw en de hilarisch vervreemdende teksten van Bindervoet & Henkes, biedt SOLAS de toeschouwer een ervaring die hem gelouterd en verkwikt achterlaat.

Let op: vanwege de coronamaatregelen dient u per huishouden of sociale eenheid te reserveren.

Vanwege de huidige coronamaatregelen is het maximale bezoekersaantal voor deze voorstelling bereikt. Plaatst u zich op de wachtlijst, dan benaderen we u op het moment dat de coronamaatregelen meer bezoekers toelaten of wanneer er kaarten vrijkomen.


 

Geen rang (vrije zit):   € 19,50

‘SOLAS’ was volgens het Parool de beste dansvoorstelling van 2019. De Volkskrant gaf vijf sterren en schreef: “SOLAS is als een lang vrolijk en troostrijk gebaar. Een dansconcert dat waarlijk soelaas biedt als arm om de schouder voor wie daar nood aan heeft.”

LeineRoebana is een dansgezelschap met een internationale reputatie, geleid door Andrea Leine en Harijono Roebana. De choreografen onderscheiden zich door hun unieke dansidioom en de centrale rol van muziek in hun werk, zijn specialist in een multidisciplinaire benadering en pionieren met ongewone overzeese samenwerkingsverbanden.

Schouwburg Hengelo biedt graag een veilige omgeving voor bezoekers, medewerkers en bespelers. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus gelden bij het theaterbezoek een aantal huisregels. Lees hier meer over onze huisregels.

TIP: bestel de Danspas voor slechts € 82,50 en krijg toegang tot maar liefst 11 dansvoorstellingen. Kijk hier voor bestellen en meer informatie over de Danspas.

Geen rang (vrije zit) :   € 19,50   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit):   € 19,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Kalpana Raghuraman  Hitting True North  za 03 apr 2021 - 20:00 uur - Middenzaal - ongeplaceerd Dans
Maas theater en dans  Showtje tof doen 2.0 (12+)  wo 12 mei 2021 - 19:30 uur - Middenzaal Dans
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden