Toneelgroep Oostpool & Het Nationale Theater - Skylight

Deel deze pagina
do 29 okt 2020 - 20:30 uur - Middenzaal - ongeplaceerd


In 'Skylight' raken twee voormalige geliefden opgesloten in een gevaarlijke strijd van tegengestelde ideologieën en wederzijdse verlangens. Maatschappelijke kloven worden door de liefde overstegen maar blijken tegelijkertijd onoverbrugbaar. Regisseur Jeroen De Man legt een actueel spanningsveld bloot door de intimiderende en soms vulgaire houding van het oorspronkelijk mannelijke hoofdpersonage in het prijswinnende 'Skylight' (1995), van de Britse toneelschrijver David Hare, toe te schrijven aan een vrouw. Een onderhuidse reflectie op genderverwachtingen in de huidige tijd.

"Marie Louise Stheins is fenomenaal in relatiedrama Skylight" | de Volkskrant

Let op: vanwege de coronamaatregelen dient u per huishouden of sociale eenheid te reserveren.


 

Geen rang (vrije zit):   € 19,00

Na een onverwachts bezoek wordt de eens gepassioneerde relatie tussen schoolleraar Tom en gastro-tycoon Eva opnieuw aangewakkerd. Tom woonde jaren eerder in bij haar gezin, waar hij vertrok nadat hun affaire werd ontdekt door Eva’s inmiddels overleden man. De twee voormalige geliefden raken opgesloten in een gevaarlijke strijd van tegengestelde ideologieën en wederzijdse verlangens.

In 'Skylight' worden maatschappelijke kloven door liefde overstegen, maar blijken er tegelijkertijd onoverbrugbare economische en sociale verschillen te bestaan. Individualisering en het najagen van eigenbelang verschijnen in deze 'Skylight' in de gedaante van een ongenaakbare vrouw.

"Well made play met geweldige cast blijft moeiteloos twee uur boeien" | Theaterkrant
“De drie acteurs van dit kleinschalige spektakel maken een waar acteer-vuurwerk, waardoor je met rooie oortjes door het sleutelgat blijft turen”│ Leeuwarder Courant

Op deze datum wordt 'Skylight' gespeeld door Marie-Louise Stheins, Chiem Vreeken en Emma Buysse (onder voorbehoud van wijzigingen).

Schouwburg Hengelo biedt graag een veilige omgeving voor bezoekers, medewerkers en bespelers. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus gelden bij het theaterbezoek een aantal huisregels. Lees hier meer over onze huisregels.

Deze voorstelling is te zien op:
Donderdag 29 oktober | 20:30 uur
Vrijdag 30 oktober | 20:30 uur
Zaterdag 31 oktober | 20:30 uur

Geen rang (vrije zit) :   € 19,00   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit):   € 19,00
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

De Gemeenschap  Nederlandse Comedie  vr 26 mrt 2021 - 20:00 uur - Middenzaal - ongeplaceerd Toneel
Toneelgroep Oostpool  Laura H.  di 18 mei 2021 - 20:00 uur - Rabozaal - ongeplaceerd Toneel
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden