Sadettin K. - MONUMENTAAL

wo 01 mrt 2023 - 20:30 uur - Middenzaal - Toneel


Theatermaker Sadettin Kirmiziyüz is vader van drie kinderen. Net als zijn ouders, beide Turkse arbeidsmigranten, heeft hij twee zoons en een dochter. Welke lessen heeft hij van zijn ouders geleerd en geeft hij door aan zijn kinderen? Kun je iets nalaten als dat wat jou nagelaten is op losse schroeven staat en je wereldbeeld wankelt? MONUMENTAAL is een solo van een theatermakende bi-culturele vader van 40, die anno 21e eeuw iets wil betekenen voor zijn kinderen.  De afgelopen vijftien jaar maakte Sadettin voorstellingen waarin de verhalen en levens van zijn familie symbool stonden voor grote maatschappelijke en politieke thema’s als identiteit, migratie, integratie en culturele meervoudigheid. Monumenten voor zijn familie die de geschiedenis van migranten in Nederland beschreven en daarmee ook een belangrijk deel van de geschiedenis van Nederland zelf. Wat betekent het theater dat hij reeds heeft gemaakt voor zijn nageslacht, welke monumenten laat hij zijn kinderen na? En wat vinden zijn kinderen er eigenlijk van?

1e rang:   € 16,50

Sadettin Kirmiziyüz is theatermaker, verhalenverteller en acteur. Het werk van Sadettin kenmerkt zich door een sterk autobiografisch en documentair karakter: hij put uit zijn persoonlijke leven en ervaringen om  – met humor en zelfrelativering – voorstellingen te maken waarin identiteit, migratie, discriminatie, politiek en de geschiedenis van zowel Nederland als de wereld een rol spelen. Zijn voorstellingen zijn vaak verhalende monologen, veelal ondersteund door (live)muziek. Hij maakte naam met voorstellingen over zijn familie zoals Somedaymyprincewill.com en voorstellingen over actuele thema's zoals radicalisering en discriminatie als De radicalisering van Sadettin K en Citizen K. Met zijn voorstellingen doorbreekt Sadettin de kaders van onze vastgeroeste denkpatronen.

1e rang :   € 16,50   Normaal tarief
2e rang :   € 14,50   Normaal tarief

Stravinsky 2-gangen keuzemenu Sadettin K. à € 27,50

Stravinsky 2-gangen keuzemenu Sadettin K. à € 27,50

wo 01 mrt 2023 - 18:30 uur

Maak uw theaterbezoek compleet met een 2-gangen keuzemenu voor slechts € 27,50.

U wordt twee uur voor aanvang van de voorstelling verwacht bij Stravinsky, Burg.Jansenplein 20, zodat u in alle rust van uw diner kunt genieten.

Stravinsky 3-gangen keuzemenu Sadettin K. à € 32,50

Stravinsky 3-gangen keuzemenu Sadettin K. à € 32,50

wo 01 mrt 2023 - 18:00 uur

Maak uw theaterbezoek compleet met een 3-gangen keuzemenu voor slechts €32,50.

U wordt tweeënhalf uur voor aanvang van de voorstelling verwacht bij Stravinsky, Burg.Jansenplein 20, zodat u in alle rust van uw diner kunt genieten.

1e rang:   € 16,50

Anderen bestelden ook

Aluin  Twelfth night (15+)  do 09 mrt 2023 - 19:30 uur - Middenzaal Jeugd
mugmetdegoudentand  The Making of Soros the Musical  do 30 mrt 2023 - 20:30 uur - Middenzaal Toneel