Rondleiding Wolvecamp Tentoonstelling - Rondleiding Wolvecamp Tentoonstelling

Deel deze pagina
za 16 jan 2016 - 13:30 uur - Wolvecampfoyer


Ter gelegenheid van de negentigste geboortedag van Theo Wolvecamp is op de eerste verdieping van het Rabotheater een tentoonstelling ingericht met schilderijen, tekeningen en fotomateriaal. De tentoonstelling is samengesteld door Henk Lassche. Tijdens het Theaterweekend leidt Henk Lassche u langs deze indrukwekkende expositie.

Geen rang (vrije zit):   € 0,00

Wolvecamp, in 1925 geboren aan de Buitenweg in Hengelo, zou uitgroeien tot één van de belangrijkste abstracte schilders van Nederland. In 1948 richtte hij samen met Appel, Constant, Corneille, Rooskens en Brands de Experimentele Groep Holland op. Deze groep ging op in de internationale Cobra Groep welke in november van dat jaar in Parijs werd opgericht. Er volgden verschillende spraakmakende tentoonstellingen van deze groep, met in 1951 de slotmanifestatie in het Belgische Luik.

Na een jaar Parijs en een aantal maanden Bretagne komt Theo Wolvecamp definitief terug naar Hengelo. Hier werkte hij tot aan zijn dood in 1992 voornamelijk buiten de publiciteit, in de luwte achter zijn atelierdeur, aan een omvangrijk oeuvre.

De rondleiding is gratis, maar u dient wel kaarten te reserveren. Klik op de bestelknop om kaarten te reserveren via de website, of bel onze kassa via 074-255 6789 van maandag t/m zaterdag van 12:00 tot 16:00 uur

Geen rang (vrije zit) :   € 0,00   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit) :   € 0,00   CJP / Jeugd
Geen rang (vrije zit):   € 0,00
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Thijs Borsten, Tania Kross en Carlos Denia  Thijs Borsten daagt uit  vr 15 jan 2016 - 20:00 uur - Middenzaal Muziek
Introdans  Something Old Something New  za 16 jan 2016 - 20:00 uur - Rabozaal Dans
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden