Geachte bezoeker, In verband met het Coronavirus zijn alle geplande voorstellingen, evenementen en concerten t/m 1 juni geannuleerd. Klik hier voor meer informatie.

De schilderkunst van Folkert Haanstra sr. en zijn drie zonen - Lezing met rondleiding door Evelien Snijders en Henk Lassche

Deel deze pagina
za 25 jan 2020 - 12:30 uur - Schouwburg Hengelo


Voor het zevende seizoen op rij wordt in de vide van Schouwburg Hengelo werk gepresenteerd van Hengelose professionele beeldend kunstenaars, voor het eerst ook van kunstenaars van over de grens. De tentoonstelling over De Haanstra's toont de schilderkunst van vader Folkert Haanstra sr. en zijn drie zonen. 

Tijdens het Theaterweekend geven Evelien Snijders en Henk Lassche een lezing en leiden ze gasten langs deze indrukwekkende expositie.

Er is plaats voor 20 gasten, daarom dient u te reserveren. Aanvang 12:30 & 14:30 uur.

Geen rang (vrije zit):   € 0,00

Folkert Haanstra (1884-1966), aanvankelijk onderwijzer in Goor, was een bekwame kunstschilder en tevens initiatiefnemer van “De Nieuwe Groep 1945”, de eerste groep moderne kunstschilders van Overijssel.

Werken van Folkert Haanstra sr. zijn in het bezit van o.a Stedelijk Museum Amsterdam en Rijksmuseum Twenthe Enschede. Ook drie van zijn zoons kozen voor een creatief beroep. Johan (1914-1991) en Folkert jr. (1920-1985) maakten beiden naam als schilder. Johan was lange tijd docent aan de kunstacademie AKI in Enschede en Folkert jr. doceerde aan de academie Minerva in Groningen. Van beide schilders zijn schilderijen in bezit van o.a museum Belvedère Heerenveen, Rijksmuseum Twenthe Enschede, museum de Fundatie Zwolle en het Drents museum Assen. Bert (1916-1997) werd een bekend cineast en regisseur, maar wat velen niet weten is, dat hij ook een goede schilder was.

De tentoonstelling is samengesteld door Henk Lassche en Evelien Snijders.

Geen rang (vrije zit) :   € 0,00   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit):   € 0,00
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Theaterkoor Multiple Noise  Top2000 Tribute  do 01 okt 2020 - 20:30 uur - Middenzaal Regionaal
Night Fever  the very best of the Bee Gees acoustic  wo 18 nov 2020 - 20:00 uur - Rabozaal Muziek
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden