Camerata de’ Bardi van Nederland - Rigoletto-De Blinde Nar

vr 24 jun 2022 - 20:00 uur - Rabozaal


Rigoletto-De Blinde Nar is een psychedelische enscenering van Verdi's Rigoletto, waarin de hoofpersoon zichzelf verblindt als reactie op zijn verdriet om het verlies van zijn dochter. Het verhaal haalt elementen aan uit het bekende klassieke theaterstuk Oedipus. Als in een soort droom ontstaan er twee dimensies met twee verschillende Rigoletto’s; aan de ene kant een uitbundige, cynische joker die zijn vloek niet ziet aankomen, en aan de andere kant de blinde man, die ineens al zijn fouten en zijn doem inziet. 

Deze versie is speciaal ontworpen om bariton Artur Rożek in staat te stellen op het toneel terug te keren in een operaproductie, nadat hij in september 2021 zijn gezichtsvermogen verloor.

1e rang:   € 28,00

Rigoletto is een van de belangrijkste en meest iconische titels aller tijden, ”The Star Wars of the opera” (Alexander Joel). Een opera in drie bedrijven van Giuseppe Verdi op een Italiaans libretto van Francesco Maria Piave, gebaseerd op Victor Hugo’s drama Le Roi s’Amuse uit 1832.

De première vond plaats op 11 maart 1851 in het Teatro La Fenice in Venetië. De wereldberoemde aria “La donna è mobile”; werd op deze première voor het eerst uitgevoerd. Verdi had geweigerd om het stuk in te studeren tijdens de repetities om te voorkomen dat de melodie op elk straatorgel zou klinken voordat de opera zelf officieel uitgevoerd was. De première was een overdonderend succes en betekende internationale doorbraak voor Verdi. Na de première zei de componist dat hij waarschijnlijk nooit nog zoiets moois zou kunnen schrijven. De opera is nog steeds een vaste waarde in het operarepertoire en is een van Verdi’s meesterwerken.

Credits:
Solisten, orkest en dirigent uit Opera Campus 22
Koor: Coro dei Bardi
Decor en Kostuums: Roberta Moroni
Choreografie: Barbara Cacciato
Regie: Nicasio Anzelmo
Geproduceerd door: Almaclaudia Production

1e rang :   € 28,00   Normaal tarief
2e rang :   € 23,00   Normaal tarief
3e rang :   € 17,50   Normaal tarief
4e rang :   € 14,50   Normaal tarief
Top rang :   € 32,50   Normaal tarief
1e rang:   € 28,00

Anderen bestelden ook

Met Sandra Fluttert en Elena Kopanychuk & Jeroen van Haagen, Edgar Bloem en Michael de Lange  Operadiner La Dolce Vita  zo 16 okt 2022 - 18:15 uur - The Green Room Opera
Met Sandra Fluttert en Elena Kopanychuk & Jeroen van Haagen, Edgar Bloem en Michael de Lange  Operadiner La Dolce Vita  zo 16 apr 2023 - 18:15 uur - The Green Room Opera