Cecilia Moisio - Pink Portal

do 26 jan 2023 - 20:00 uur - Middenzaal


PINK PORTAL is een ode aan de plek waar we allemaal vandaan komen. Een confronterend informatieve, grappige en net zo emotionele danstheatervoorstelling over het vrouwelijk lichaam. Over ouder worden, afvallen, seksualiteit, lichaamshaar, menstruatie, het begrip 'onrein', glitterjurken, zwangerschap, sjamanisme, consent, oerkracht en goddelijkheid. The full story. Acht vrouwen, jong en oud, schijnen hun licht op de controle, kritiek, verafgoding en censuur waarmee het vrouwelijk lichaam al eeuwen te maken heeft.

PINK PORTAL past in de lijn van activistische voorstellingen waarmee choreograaf en theatermaker Cecilia Moisio naam heeft gemaakt. De voorstelling doorbreekt taboes over het vrouwelijk lichaam en seksualiteit en is een statement over de maatschappelijke positie van vrouwen anno nu. Moisio mixt de rauwe, ritmische, uitputtende dans in een explosieve choreografie met confronterende tekst, humor, emotionele muziek, zang, oergeluiden en jaren 40 Hollywood scenes. 

Inleiding
Bij deze voorstelling wordt een inleiding gegeven. Deze kost €2,50 en begint om 19:00 uur. De inleiding kunt u aanvinken in het bestelproces.

Tip!
Bestel de Danspas voor slechts €107,50.

1e rang:   € 18,50

De gerenommeerde Finse Cecilia Moisio (1978) is prijswinnend choreograaf, regisseur en performer gevestigd in Nederland sinds 1997. Cecilia danste jarenlang bij Dansgroep Krisztina de Châtel en later bij WArd/waRD – Ann Van den Broek werd een van de meest eclectische dansers van de Nederlandse dansscene. Haar meer dan 28 werken zijn uitgevoerd in meer dan 16 landen wereldwijd. Haar dansfilm SHE/HER heeft prijzen gewonnen op het Chicago Feminist Film Festival, het Dance Film Festival in Boedapest en het Stories We Dance festival in Genua, Italië. Sinds 2016 produceert ze haar werk onder haar eigen stichting 'Stichting Cecilia Moisio'.

De van oorsprong Finse Cecilia Moisio danste bij Dansgroep Krisztina de Châtel en daarna bij Ward/waRD – Ann Van den Broek. In 2014 won ze de prijs van de Nederlandse Dansdagen en in 2019 de prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek. Als choreograaf maakte ze inmiddels 27 voorstellingen die in 15 landen te zien zijn geweest. In de (inter)nationale podiumkunstenwereld wordt ze gezien als een veelzijdige en vernieuwende maker met een multidisciplinaire stijl. Haar werk is rauw, relativerend, psychologisch maar ook zeer humoristisch. Veel succes boekte ze met Victory bij Maas theater en dans, waar ze sindsdien vaste gastmaker is.

Moisio noemt zichzelf een ‘psychologisch activist’. Ze maakt voorstellingen die commentaar geven op mistanden in de samenleving. Ze confronteert ons met onuitgesproken taboes en gaat op zoek naar de achterliggende, vaak onbewuste motieven voor ons gedrag. Karakteristiek voor haar werk is het dynamische karakter: rauw spel en rauwe emoties in een strakke choreografie. Al eerder maakte ze feministisch getinte voorstellingen zoals OMGYES (2016), over vrouwelijke seksualiteit in de media. ‘Ik choreografeer dicht bij mezelf. Mijn stukken gaan over thema's waar ik tegenaan loop. Logischerwijs zijn dat dus vaak vrouwenzaken’, zei ze in 2018 tegen de Volkskrant.

1e rang :   € 18,50   Normaal tarief
2e rang :   € 16,50   Normaal tarief

Stravinsky 2-gangen keuzemenu Pink Portal à € 27,50

Stravinsky 2-gangen keuzemenu Pink Portal à € 27,50

do 26 jan 2023 - 18:00 uur

Maak uw theaterbezoek compleet met een 2-gangen keuzemenu voor slechts € 27,50.

U wordt twee uur voor aanvang van de voorstelling verwacht bij Stravinsky, Burg.Jansenplein 20, zodat u in alle rust van uw diner kunt genieten.

Stravinsky 3-gangen keuzemenu Pink Portal à € 32,50

Stravinsky 3-gangen keuzemenu Pink Portal à € 32,50

do 26 jan 2023 - 17:30 uur

Maak uw theaterbezoek compleet met een 3-gangen keuzemenu voor slechts €32,50.

U wordt tweeënhalf uur voor aanvang van de voorstelling verwacht bij Stravinsky, Burg.Jansenplein 20, zodat u in alle rust van uw diner kunt genieten.

Inleiding Pink Portal

Inleiding Pink Portal

do 26 jan 2023 - 19:00 uur

Inleiding

1e rang:   € 18,50

Anderen bestelden ook

United Ukrainian Ballet Company  De Notenkraker  vr 23 dec 2022 - 19:30 uur - Rabozaal Dans
Rhythm of the Dance  The Christmas Edition  vr 30 dec 2022 - 20:00 uur - Rabozaal Dans