Theatergroep ZEP - Othello (15+)

Deel deze pagina
do 19 nov 2015 - 19:30 uur - Middenzaal


- Over liefde, verraad en vooroordelen -  
Begrijpelijk. Spannend. Fysiek. Dans. Rap.  

ZEP brengt remix van Shakespeare's OTHELLO met unieke cast. De fysieke speelstijl, de zang en de tekst staan borg voor een energieke voorstelling die eigentijds en toegankelijk is.

1e rang:   € 11,50

Shakespeare ’s meesterwerk in een messcherpe remix van klassiek en urban

Othello is het verhaal over wat liefde, verraad en vooroordelen met een mens kunnen doen. Generaal Othello en de jonge rijke Desdemona zijn smoorverliefd. Ze trouwen in het geheim, want Othello is een outcast. Als Othello zijn rechterhand Jago passeert bij een officiersbenoeming is het zaad geplant voor een fataal vervolg. Jago injecteert Othello met het gif van de jaloezie en overtuigt hem ervan dat de nieuwe officier Cassio en Desdemona een affaire hebben.

In de Shakespeare serie van ZEP komt na de successen van 'Feeks' en 'Mc Shake Remake' nu Othello gespeeld door een pittige multiculturele cast (o.a. Thomas de Bres, Lucretia van der Vloot en Kenneth Herdigein). In samenwerking met rapper Brainpower zullen de teksten in een unieke hedendaagse vorm worden gegoten. De fysieke speelstijl, de zang en de tekst staan borg voor een energieke voorstelling die eigentijds en toegankelijk is.

Othello is op tournee!
OTHELLO is aan het touren door heel Nederland en kregen al een aantal fantastische reacties:

★★★★ - Theaterkrant - "Een flitsende, fysieke tragedie vol humor, dans en zang"
★★★★ - Volkskrant - "Ze hebben het 'm weer geflikt: met een donkere cast en een blanke Othello, een vrijmoedige hertaling van Brainpower en swingende intermezzo's."
★★★★ - SevenDays - "De acteurs weten er bewonderenswaardig veel adrenaline in te pompen, met sterk fysiek spel en samenzang."

Cast:
Dionne Verwey (Winnares Top Naeff prijs 2012) • Kenneth Herdigein (Overspel) •  Lucretia van der Vloot (Big, Black & Beautiful) • Thomas de Bres • Raymi Sambo (Spangas, All stars) • Yamill Jones (Spangas, Alleen maar nette mensen)

"Een flitsende, fysieke tragedie vol humor, dans en zang." (Theaterkrant ****)

"Ze hebben het 'm weer geflikt: met een donkere cast en een blanke Othello, een vrijmoedige hertaling van Brainpower en swingende intermezzo's."
( De Volkskrant ****)

1e rang :   € 11,50   Normaal tarief
2e rang :   € 10,00   Normaal tarief
1e rang:   € 11,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Anne Wil Blankers, Johanna ter Steege, Hans Croiset e.a.  Het Oog van de Storm  wo 23 feb 2022 - 20:00 uur - Rabozaal Toneel
De Verleiders  Pandepaniek  wo 23 mrt 2022 - 20:00 uur - Rabozaal - ongeplaceerd Toneel
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden