Lonneke van Leth Producties - Odyssee PREMIERE

Deel deze pagina
vr 23 sep 2016 - 20:00 uur - Rabozaal


Na eerdere succesvolle voorstellingen in Den Haag en Amsterdam, strijkt de grootschalige dansvoorstelling De Odyssee’ in Hengelo neer. De voorstelling is een co-productie met Rabotheater Hengelo, mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel (via Stichting 4 Oost). Als onderdeel van de imposante cast van ruim honderd mensen doen net als in Amsterdam en Den Haag, in Hengelo een grote groep zangers en dansers uit de regio mee.

1e rang:   € 22,50

Choreografe Lonneke van Leth brengt het klassieke verhaal van Homerus tot leven in een grootschalige voorstelling met dans, orkest en koor.

Het is uniek dat het eeuwenoude reisverhaal als dansvoorstelling met live muziek wordt uitgevoerd. De mythe van de Griekse held Odysseus vertaald in dans met speciaal gecomponeerde nieuwe muziek van de Oekraïense componist Maxim Shalygin. Choreografe Lonneke van Leth en beeldend kunstenaar Vincent de Kooker brengen na het grote succes van deze voorstelling in Den Haag en Amsterdam in 2014, ‘De Odyssee’ nu naar Hengelo.

In veelkleurige en spectaculaire scènes zien we hoe Odysseus na de oorlog tegen Troje thuis probeert te komen. Veel goden zijn echter niet gecharmeerd van zijn listige karakter en creëren voor hem een queeste van maar liefst 10 jaar alvorens herenigd te worden met zijn geliefde Penelope en zoon Telemachos op Ithaka. Een reis vol lusten, ontberingen en beproevingen, waarin hij vaak door toedoen van zijn bemanning in de problemen komt. De Odyssee is een groot spektakel waarin behalve 30 professionele dansers en musici meer dan 60 dansers en zangers uit Twente participeren.

TIP: bestel de Danspas, 14 dansvoorstellingen voor slechts € 82,50.

Deze voorstelling is te zien op:
try-out op do. 22 sep.
premiere op vr. 23 sep.
voorstelling op za. 24 sep.
voorstelling op do. 29 sep.
voorstelling op vr. 30 sep.

1e rang :   € 22,50   Normaal tarief
1e rang :   € 10,00   CJP / Jeugd
2e rang :   € 20,00   Normaal tarief
2e rang :   € 9,00   CJP / Jeugd
3e rang :   € 18,00   Normaal tarief
3e rang :   € 8,00   CJP / Jeugd
4e rang :   € 15,50   Normaal tarief
4e rang :   € 7,00   CJP / Jeugd
1e rang:   € 22,50
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

André Manuel, Ernest Beuving en Thijs Kemperink  Goeie Tukkers: Tukkerware Party  vr 04 sep 2020 - 20:30 uur - Kulturhus Borne Cabaret
Flip Noorman & band  Flip Noorman zingt Leonard Cohen  za 12 sep 2020 - 19:30 uur - Kulturhus Borne Muziek
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden