Conny Janssen Danst, Via Berlin & Ragazze Quartet - Normality No More | Schuberts Winterreise Revisited

wo 15 jan. 2025 - 20:00 uur - Rabozaal - Klassiek

Wat is eigenlijk normaal? En wie bepaalt dat? In Normality No More – een cross-over van muziektheater, moderne dans en klassieke muziek – nemen de drie topgezelschappen Conny Janssen Danst, Via Berlin & het Ragazze Quartet de bezoeker mee in een neurodiverse belevingswereld. Grenzen vervagen tussen neurotypisch en neurodivers, normaal en vreemd, toeschouwer en deelnemer.

Schuberts Winterreise wordt uitgebeend tot op het bot en vervolgens opnieuw opgebouwd. Oorspronkelijk legt de hoofdpersoon een eenzame, winterse reis af nadat zijn liefde hem verlaten heeft. Op zoek naar innerlijke rust, maar gekweld en achtervolgd door herinneringen, blijft hij vertwijfeld achter op het ijs. Normality No More is een nieuwe versie: een veelkleurige ode aan het divergente brein en een oproep tot begrip en empathie voor mensen die de wereld anders ervaren dan anderen.

Inleiding
Bij deze voorstelling wordt een inleiding gegeven. Deze kost €2,50, begint om 19:00 uur en kunt u aanvinken in het bestelproces. Vrienden van Schouwburg Hengelo kunnen inleidingen gratis bijwonen, maar dienen deze wel te reserveren bij hun boeking.  De korting wordt vervolgens automatisch toegekend. 

Tip: bestel de Danspas en bezoek 14 dansvoorstellingen voor slechts € 127,50!

1e rang:   € 27,50

In Normality No More spelen alle dansers, musici en acteurs een personage geïnspireerd op zowel persoonlijke ervaringen als wetenschappelijk onderzoek over neurodivergentie. Zij tonen hun kracht en kwetsbaarheid, omarmen hun eigen diversiteit en verlangen tegelijkertijd naar sociale integratie. Het publiek ervaart hoe het is om in de huid te kruipen van mensen die als ‘vreemd’ worden gezien en ontdekt de unieke, veelzijdige en wonderlijke kwaliteiten van de neurodiverse mens.

Ragazze Quartet maakte van Winterreise, oorspronkelijk geschreven voor bariton en piano op een gedicht van Willhelm Müller, eerder al een versie voor bariton en strijkkwartet. In Normality No More stelt zij een veelkleurig ensemble samen met een ongebruikelijke combinatie van instrumenten en stijlen. Met countertenor, jazz-zang, strijkkwartet, elektronica, toetsen, slagwerk en doedelzak.

De voorstelling is het artistieke product van een samenwerking van Dagmar Slagmolen (Via Berlin), choreograaf Davide Bellotta (Conny Janssen Danst) en Ragazze Quartet onder eindregie van Ria Marks en advies van Conny Janssen.

Hoe bestelt u ‘Jeugd t/m 16 jaar gratis’ kaarten?

Bestellen via de website

  1. Druk op de knop ‘Bestellen’ op de voorstellingspagina op de website;
  2. Geef aan hoeveel kaarten u in totaal wilt reserveren door in het blokje te typen of te scrollen met de pijltjes;
  3. Selecteer of u zelf plaatsen wilt kiezen of kies voor best beschikbare plaatsen en reserveer uw stoelen;
  4. Vul de verdeling van uw kaarten in, het systeem past de totaalprijs aan en maakt de verdeling in reguliere (volwassen) kaarten en jeugd t/m 16 jaar gratis kaarten;
  5. Plaats uw bestelling in de winkelwagen en volg de verdere stappen om af te rekenen en om uw kaarten te ontvangen.

Bestellen via de theaterkassa

  • Kaarten zijn ook telefonisch te bestellen bij de kassa via 074 255 67 89 of aan de balie tijdens de openingstijden: maandag t/m vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur.

Spelregels Jeugd t/m 16 jaar gratis

  • Als het jeugd t/m 16 jaar gratis tarief geldt, dan staat dit expliciet vermeld bij de voorstelling;
  • Er is slechts 1 voorwaarde: er moet minimaal 1 betalende volwassene mee als begeleiding, dit is ook de reden waarom er altijd 1 kaartje op het reguliere tarief blijft staan in het bestelsysteem;
  • Wilt u met meer dan 10 personen/kinderen komen? Dan is reserveren niet mogelijk via de website. U kunt in dat geval contact opnemen met de theaterkassa om de kaarten te reserveren.

Wij adviseren u om altijd vooraf (gratis) kaarten te reserveren om zeker te zijn van een plaats in de zaal. Daarnaast vragen we de bezoekers om de leeftijdsindicatie in acht te nemen en geen kinderen mee te nemen die jonger zijn.

1e rang :   € 27,50   Normaal tarief
1e rang :   € 0,00   Jeugd t/m 16 jaar
2e rang :   € 25,00   Normaal tarief
2e rang :   € 0,00   Jeugd t/m 16 jaar
3e rang :   € 19,50   Normaal tarief
3e rang :   € 0,00   Jeugd t/m 16 jaar
4e rang :   € 14,00   Normaal tarief
4e rang :   € 0,00   Jeugd t/m 16 jaar

Inleiding Conny Janssen Danst

Inleiding Conny Janssen Danst

wo 15 jan. 2025 - 19:00 uur

Inleiding

1e rang:   € 27,50

Anderen bestelden ook

Hanna Shybayeva  Hanna Shybayeva  zo 10 nov. 2024 - 15:00 uur - Waterstaatskerk Klassiek
Consensus Vocalis  Offer (première)  za 15 mrt. 2025 - 20:30 uur - Middenzaal Klassiek