Theaterfirma Linea Rekta - Mrs. God

Deel deze pagina
vr 27 nov 2020 - 20:30 uur - Middenzaal - ongeplaceerd


Volledig geplaatst in het mannelijke perspectief proberen drie iconische vrouwen; Maria Magdalena, Maria van Nazareth en Mrs. God, te ontsnappen aan iets wat zij nooit waren

Let op: vanwege de coronamaatregelen dient u per huishouden of sociale eenheid te reserveren.

Vanwege de huidige coronamaatregelen is het maximale bezoekersaantal voor deze voorstelling bereikt. Plaatst u zich op de wachtlijst, dan benaderen we u op het moment dat de coronamaatregelen meer bezoekers toelaten of wanneer er kaarten vrijkomen.


 

Geen rang (vrije zit):   € 15,00

In een vastgeroest patriarchaat, doordrenkt met conservatieve opvattingen, pleit Mrs. God voor radicale verandering. Mrs. God is een pamflet tégen het heersende (mannelijke) perspectief, slutshaming en masculiniteit. Een oproep tot extreme gelijkheid en een nieuwe blik op religie. Terwijl men in 2020 vast blijft houden aan het patriarchaat, staan drie jonge vrouwen op. Het is tijd voor verandering, tijd om vrouwen een plekje op de eerste rij te geven.

“Ook had de HEERE God gesproken: Het is niet goed, dat de mens alleen zij; Ik zal hem een hulpe maken” – Genesis 2:18

Eerst schiep Hij Adam. Zo valt te lezen in de Bijbel, het boek waarop onze cultuur en zoveel van de westerse normen en waarden gefundeerd zijn. Mrs God maakt duidelijk waarom het heersende perspectief van het mannelijke privilege in moet schikken.
Mrs. God is een pleidooi voor feminisme, geregisseerd door een witte man. Kan dat, of maken we daarmee een cruciale fout?

Tip: bestel de serie ‘Made in Overijssel’! Voor slechts € 22,50 heeft u toegang tot drie voorstellingen van jonge, getalenteerde Overijsselse theatermakers.

Schouwburg Hengelo biedt graag een veilige omgeving voor bezoekers, medewerkers en bespelers. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus gelden bij het theaterbezoek een aantal huisregels. Lees hier meer over onze huisregels.

Dineren voorafgaand aan de voorstelling in The Green Room
Bij deze voorstelling kunt u een 2-gangen keuzemenu à € 24,50 of een 3-gangen keuzemenu à € 29,50 reserveren in theatercafé-restaurant The Green RoomKlik hier om de menukaart te bekijken. Het keuzemenu is te reserveren in stap 1 van het bestelproces onder het kopje 'Maak uw theateravond compleet!'

Geen rang (vrije zit) :   € 15,00   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit):   € 15,00
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Toneelgroep Oostpool  Baby Crazy  vr 19 nov 2021 - 20:00 uur - Middenzaal Toneel
Huub Stapel  Het Huwelijk (reprise)  wo 01 dec 2021 - 20:00 uur - Rabozaal Toneel
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden