Geschiedenis van de schilderkunst in Hengelo en de plaats van Otto Oelen daarin. - Lezing met rondleiding door Henk Lassche en Evelien Snijders

Deel deze pagina
za 28 aug 2021 - 12:30 uur - Schouwburg Hengelo


Na tentoonstellingen over Theo Wolvecamp, Eef de Weerd, Henk ter Horst, Henk Lassche en Folkert Haanstra sr. en zijn zonen Johan, Bert en Folkert, wordt dit seizoen werk van de schilder Otto Oelen geëxposeerd in de Wolvecampfoyer. De lezing en rondleiding worden verzorgd door Henk Lassche en Evelien Snijders, de samenstellers van de tentoonstelling. Daarbij krijgt u een visuele presentatie over het werk van deze bijzondere kunstenaar en een rondleiding langs de schilderijen.

De lezing met rondleiding is gratis, maar u dient wel kaarten te reserveren. Klik op de bestelknop om kaarten te reserveren via de website. De lezing wordt gegeven om 12.30 uur en 14.30 uur.

Geen rang (vrije zit):   € 0,00

De schilder Otto Oelen koos vrij laat voor het kunstenaarschap. Als autodidact ontwikkelde hij zich in de richting van de informele kunst, een stroming die ontstond rond 1950 van de vorige eeuw. De stroming kenmerkt zich door de spontane wijze waarop de verf wordt aangebracht. Het gaat in de informele schilderkunst met name om de schilderdaad en niet zozeer om de afbeelding en de verfmaterie. Belangrijke vertegenwoordigers van de informele schilderkunst zijn Wols, Emil Schumacher en Antoni Tàpies. Otto Oelen exposeert regelmatig in binnen en buitenland en was bevriend met collega's Theo Wolvecamp en Henk ter Horst.

Geen rang (vrije zit) :   € 0,00   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit):   € 0,00
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Grootkoor Twente & Henk Poort  Kerstconcert  zo 19 dec 2021 - 14:30 uur - Rabozaal Muziek
Hengelose Revue  Hoge Nood  vr 28 jan 2022 - 20:00 uur - Rabozaal Regionaal
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden