Verplaatst: Toneelgroep Oostpool - Laura H.

Deel deze pagina
do 17 dec 2020 - 20:00 uur - Rabozaal - ongeplaceerd


Als in 2016 een jonge Nederlandse vrouw met haar twee kinderen uit het kalifaat ontsnapt, raakt iedereen in de ban van dit nieuws. Schrijver en journalist Thomas Rueb gaat op zoek naar wat Laura H. bezielde om met haar man en twee jonge kinderen naar het kalifaat af te reizen. Na haar vrijlating spreekt Thomas meer dan 150 uur met Laura, haar vader en andere betrokkenen en reist naar Koerdistan en Irak. Het resultaat is een aangrijpend en soms ongelooflijk relaas, waar meer dan 10.000 exemplaren van zijn verkocht.

Deze voorstelling is verplaatst naar 18 mei 2021. Bezoekers met kaarten hebben hierover persoonlijk bericht ontvangen. Klik hier om kaarten te reserveren voor 18 mei 2021.

Geen rang (vrije zit):   € 19,00

Anouk Nuyens bewerkte het boek tot een intrigerend toneelstuk voor Toneelgroep Oostpool. ‘Laura H.’ is geen verhaal over een meisje dat verkeerde keuzes maakte, geen verhaal over een gewelddadige man, maar een verhaal over een grotere context. Over de tijd waarin we leven. Een tijd waarin je dader of slachtoffer bent, en waarin mensen onverminderd op zoek blijven naar liefde, aandacht en erkenning.

‘Oostpool bewerkt bestseller ‘Laura H.’ tot een meerduidige toneelavond over ongemak en objectiviteit.’ │ ★★★★ NRC
‘Is ze dader, slachtoffer, leugenaar? Het is ingewikkeld, willen de makers van Laura H. maar zeggen.’ │ ★★★★ de Volkskrant

Schouwburg Hengelo biedt graag een veilige omgeving voor bezoekers, medewerkers en bespelers. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus gelden bij het theaterbezoek een aantal huisregels. Lees hier meer over onze huisregels.

Deze voorstelling is te zien op:
Woensdag 16 december | 20:00 uur
Donderdag 17 december | 20:00 uur
Vrijdag 18 december | 20:00 uur

Geen rang (vrije zit) :   € 19,00   Normaal tarief
Geen rang (vrije zit):   € 19,00
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Johanna ter Steege  Ik heet Lucy Barton  wo 14 apr 2021 - 20:00 uur - Rabozaal - ongeplaceerd Toneel
De Verleiders  Pandepaniek  vr 07 mei 2021 - 20:00 uur - Rabozaal - ongeplaceerd Toneel
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden