Maas theater en dans - Lampje (8+ reprise)

vr 07 jan 2022 - 15:00 uur - Middenzaal


Deze voorstelling zou oorspronkelijk plaatsvinden om 19:30 uur. Gasten die kaarten hadden voor de oude tijd hebben hierover persoonlijk bericht ontvangen.

“Nee, een licht ben je niet, Lampje. Als je iets moet onthouden, vergeet je het en als je iets wil vergeten, komt het steeds weer terug in je hoofd.” “Ga liggen, wind. Af!” Maar de wind is geen hond en verandert in een storm, dus dan gaat alles mis. Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, komt in een woest avontuur terecht.

1e rang:   € 14,50

In 2020 speelde ‘Lampje’, naar het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap over de dappere dochter van een vuurtorenwachter, al in Schouwburg Hengelo. Een mooie beeldende vertelling, met poëtisch uitzicht op zee, woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes van Djurre de Haan. De voorstelling werd een regelrechte hit, het publiek reageerde unaniem lovend en de voorstelling won de Podiumkidsprijs. Nu komt ‘Lampje’ terug naar Hengelo en daar zijn we heel erg blij mee.  

Het succesvolle jeugdboek Lampje kreeg euforische recensies en won verschillende prijzen, waaronder de Gouden Griffel. Regisseur, schrijver en dramaturg Moniek Merkx maakte in 2019 een wonderschone theaterbewerking van Annet Schaaps prachtige verhaal.
De theaterversie van Lampje is een beeldende vertelling met poëtisch uitzicht op zee, woeste drinkmuziek, droevige verlangliedjes van Djurre de Haan (alias AWKWARD i) en prachtig spel van Rosa van Leeuwen. De voorstelling was vrijwel overal uitverkocht en trok bijna 20.000 bezoekers. Het publiek reageerde unaniem lovend en de voorstelling won de Podiumkidsprijs 2020. 

1e rang :   € 14,50   Normaal tarief
1e rang :   € 9,50   CJP / Jeugd
2e rang :   € 13,00   Normaal tarief
2e rang :   € 8,50   CJP / Jeugd

Klik hier voor de trailer van deze intens mooie voorstelling.

1e rang:   € 14,50

Anderen bestelden ook

Meneer Monster  De Winter-Gruffalo (3+)  zo 30 jan 2022 - 11:00 uur - Middenzaal Jeugd
HNTJong  Oma is een Avatar (8+)  za 26 feb 2022 - 19:30 uur - Middenzaal Jeugd