Farmhouse jazz & blues band - Jazzclub Hengelo presenteert

Deel deze pagina
zo 01 mrt 2020 - 16:00 uur - The Green Room


Jazzclub Hengelo organiseert iedere eerste zondag van de maand jazzoptredens in Schouwburg Hengelo (Ov) waar gebruik gemaakt wordt van Theatercafé-restaurant The Green Room. Een mooie, centraal gelegen locatie die niet alleen geschikt is voor optredens van uiteenlopende jazzformaties, maar ook een gezellige plek is waar u onder het genot van een drankje en een hapje naar goede jazzmuziek kunt luisteren.

1e rang:   € 10,00

Jazzclub Hengelo, is alweer twintig jaar geleden opgericht en nog steeds enthousiast bezig om de jazzmuziek in Hengelo te stimuleren en een podium te verschaffen aan veelbelovende amateur- en (semi-)professionele jazzmusici uit de regio of daarbuiten.
Daartoe organiseert Jazzclub Hengelo iedere eerste zondag van de maand jazzoptredens in Schouwburg Hengelo (Ov) waar gebruik gemaakt wordt van het Theatercafé. Een mooie, centraal gelegen locatie die niet alleen geschikt is voor optredens van uiteenlopende jazzformaties, maar ook een gezellige plek is waar u onder het genot van een drankje en een hapje naar goede jazzmuziek kunt luisteren.

Ook met het aanschaffen van de jaarkaart à € 65,- geeft u aan dat de Jazzclub Hengelo u erg na aan het hart ligt en dat u er veel waarde aan hecht, dat we doorgaan met het organiseren van deze concerten. Deze jaarkaart geeft u gratis toegang tot alle concerten, zo heeft u nog eens veel voordeel!

U betaalt per concert € 10,-/p.p. bij aanvang aan de kassa (reserveren via de website is niet mogelijk). Een seizoenkaart kost u € 65,-. Te verkrijgen bij de kassa of over te maken op rek.nr. NL80 SNSB 0962123870 Overijssel t.n.v. Stichting Jazzplatform Hengelo, Noordelijke Esweg 209, 7558 MX Hengelo (O). Uw kaart ligt dan de eerstvolgende jazzclubmiddag voor u klaar bij de kassa.

Alle concerten beginnen om 16.00 uur

Toegangsprijs: € 10,-

Plaats: theatercafé-restaurant van Schouwburg Hengelo 'The Green Room' (ingang Schouwburgplein)

The Farmhouse Jazz & Blues Band

De historie van de Farmhouse Jazz & Blues Band gaat terug tot 1983. In dat jaar viel het latere toporkest Stable Roof Jazzband, dat toen net drie jaar bestond, uit elkaar en begon een meerderheid van de ex-Stable Roofers een nieuwe band: de Farmhouse Jazz & Blues Band. Hoewel deze band zich al snel mocht verheugen in een grote populariteit in binnen- en buitenland, werd na enkele jaren besloten om het beste van beide orkesten weer te verenigen in een vernieuwde Stable Roof Jazzband.

In 2014, ruim dertig jaar later, herhaalt de geschiedenis zich. Vier ex-leden van de band die lang of kort in de Stable Roof hebben gespeeld maar nog steeds verknocht zijn aan de oorspronkelijke Stable Roof sound, vinden elkaar. De Farmhouse Jazz & Blues Band wordt opnieuw opgericht.
De sound van de Chris Barber Jazz & Blues Band met haar strakke, stuwende ritmesectie, is weer leidend. Bij de Farmhouse-ritmesectie wordt hier invulling aan gegeven door good old Cees Heegstra op drums, Carla Tavenier-Kok op contrabas en Gerard Tavenier op gitaar en banjo. Een dynamisch trio, dat de stevige basis legt onder de typische Barber- en New Orleans jazz maar tevens vurige rock-swing of meeslepende R&B brengt. Maar die ook fluisterzacht een gevoelige ballad begeleidt. In de R&B-nummers komt de bluesgitaar van saxofonist/gitarist Michiel Pos er dan bij – rauw, vurig, meeslepend.

De blazerssectie, met trompettist Michael Muller, trombonist Hans van Wermeskerken (tevens bandmanager) en saxofonist/gitarist Michiel Pos, zorgt daarbij voor de typische trad jazz klankkleur, maar er is ook veel ruimte voor de blues en bluesrock. De blues-gitaar en blues-harp van Michiel Pos staan daar garant voor!

In deze bezetting van prima jazzmuzikanten heeft de Farmhouse Jazz & Blues Band zich in korte tijd weten te onderscheiden van de andere dixielandorkesten en speelt veel in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Luxemburg. Een optreden van de Farmhouse Jazz & Blues Band is een onvergetelijk feest voor jong en oud, waarbij niemand stil kan blijven zitten en waarbij de dansers als het ware naar de dansvloer gezogen worden!

Bezetting:

·

Michael Muller - trompet, zang

·

Michiel Pos - altsax, tenorsax, bluesgitaar, zang

·

Hans van Wermeskerken - trombone, zang

·

Gerard Tavenier - banjo, gitaar

·

Carla Tavenier-Kok – bas

·

Cees Heegstra - drums

Zie ook: http://www.farmhousejazzband.nl/

1e rang :   € 10,00   Normaal tarief
1e rang:   € 10,00
Ga je mee? Zet in agenda

Anderen bestelden ook

Tributebands Pink Floyd, Genesis, Rush en Yes  Progrockfest (staanplaats)  zo 22 nov 2020 - 14:00 uur - Rabozaal Staanplaatsen Muziek
  The Magic of Santana  do 10 dec 2020 - 20:00 uur - Rabozaal Muziek
Ga je mee?
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in agenda
* verplichte velden